A nőknek kell az új világot felépíteni?
Címlap / Otthon / A nőknek kell az új világot felépíteni?

A nőknek kell az új világot felépíteni?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

Asszonyok ezrei állnak a Parlament előtt Geréb Ágnes szabadonbocsátásáért, és bent az öltönyös férfiak magasan fütyülnek az egészre, s mint ezelőtt Feri öcsénk mondta: "majd elmennek, ha megunják". Akkor gyűlöltük őt ezért a hetykeségért, most újakat választottunk, de úgy látszik, ezek se különbek. Az asszonyok szava nem számít a politikában. Pedig a feminin értékek védelmét nem várhatjuk el a férfiaktól, nekünk magunknak kell érte tennünk. Dobosy Ildikó írása. 

A londoni Time Magazin egy statisztikát készített az elmúlt század legfontosabb nőiről. A későbbiekben megemlékezünk róluk egyenként, most csak annyit, hogy nagy örömömre szolgált Angela Merkel, aki következetes politikájával (NDK-s származása mellett) Németország kancellárja lett, s mint minden női politikus emberhez - és női szerephez - méltó politikát képvisel Európában. (The 25 Most Powerful Women of the Past Century)

Mi nem vagyunk olyan tudatosak, mint Németország. Asszonyok ezrei állnak a Parlament előtt Geréb Ágnes szabadonbocsátásáért, és bent az öltönyös férfiak magasan fütyülnek az egészre, s mint ezelőtt Feri öcsénk mondta: „majd elmennek, ha megunják”. Akkor gyűlöltük őt ezért a hetykeségért, most újakat választottunk, de úgy látszik, ezek se különbek. Az asszonyok szava nem számít a politikában. Szanyi Tibor így tette félre a tévében szavaival Katalint „ő már nem képviseli a párt politikáját, hiszen ellent mert mondani”.

A legforradalmibb férj felesége

Ámde van nekünk egy kormányfő-feleségünk is, Lévai Anikó, aki hatalmas adag mézeskalácsot és bejglit sütött az erdélyi Orbán-családnak, akiknek a gyerekei Böjte atya iskolájába járnak. Drága Anikó! Ön hol szülte meg az öt gyermekét? Bizonyára elit kórházban. Anikó! Most egy négygyerekes édesanya és sokszoros nagymama börtönben van, holott ezrek hálásak neki, hogy ezt a valódi női hivatást, a szülést ő tanította meg nekik. Ezek az asszonyok, anyák nem sötét árnyékok, titkos manipulációk résztvevői, hanem valamennyi asszony bátor, tanult, megfontolt, szabad édesanya. Nyíltan vállalják elveiket, és tesznek is érte, akkor is, ha ezer öltönyös férfi-politikus maradi világával kell szembenézniük.


Anikó! Egy új világ van születőben, ahol az asszonyok ki merik mondani gondolataikat, sőt készek tenni érte, nincs többé helye a csendes megalázkodásnak: „úgyse érünk el vele semmit, a férfiak szeretnek harcolni, mi nem, legyen hát kinn az, amit ők döntenek, nekünk a családban van döntő szerepünk”. Ez a mindenkori vallások férfiak által teremtett világa. Ettől még lehetünk muszlimok, zsidók, katolikusok, mindenütt ezt tanítják.

De mi európaiak vagyunk! Itt egy olyan kormányfőnk  van, aki ’89-ben ki merte mondani a 43 éve tiltott jelszót ország-világ előtt: „Ruszkik haza!” A történelemből (avagy a mondák, drámák korából) ismerjük Lüzisztratét, aki valamiben többet tudott a férjénél, és amellett teljes asszonyiságával kiállt. Vajon az Ön férje megtagadná Önt, ha Ági mellett döntene, és a hatodik gyermek születéséhez Ágit hívná? Nagyon helyes, hogy Viktor a parlamentáris demokráciát választotta, de most már késő van ahhoz, hogy az orvosok véleményét megváltoztassuk. Ágit ma ki kell engedni kormányfői határozattal, és ezt csak az Ön segítségével érhetjük el. Ági nem szorul védelemre, tehát nem agitálok mellette. Ez egyszerűen női felelősségünk. Ági azon nagy női nevek között van, mint például Beata Bishop, akik egy elhibázott férfivilág megváltoztatására buzdítják az asszonyokat: vissza a természethez! A férfiak imperialista világa tönkretette Földünket, nekünk, nőknek kell az új világot felépíteni.

Beata Bishop

Beata szerint a gyógyászatban a táplálkozás iránti közöny abból a férfiszemléletből származik, hogy az étrend egyenlő az étellel, az pedig a konyhával, a konyha a női munkával, ami alsóbbrendű, tudományos érdeklődést ki nem váltó téma. A feminin értékek védelmét nem várhatjuk el a férfiaktól. A nőknek kellene megadni a megillető rangot és helyet, nem szabad rábízni a nyereségcentrikus élelmiszeriparra. Ez pusztítja a Földet, az állatokat, az erdőket, a légkört és magát az embert. Ma már mindenki tudja, de tehetetlenül nézzük a pusztulást, különös módon csak néhány asszony mer kilépni a haláljáratból.


Zsédenyi Adrienn, Zséda

A családon belüli erőszak ma minden ötödik nőt érintő téma nálunk.  A tévéből naponta értesülhetünk gonosz szülőkről, megfélemlített asszonyokról. Az „ÉLET-ÉRTÉK” Segítő Alapítvány a törvényi szabályozást kívánja előmozdítani a családok érdekében. Ám a törvény máig is a férfi kezébe teszi a családok jövőjét, s ezzel nem zárja ki az agresszívitást a családokból. Zséda fényképével és nevével vállalta a családon belüli erőszak nyilvánosságra hozatalát és büntethetőségét, úgy mint az osztrákok a shelter-hálózat kiépítésével.
A felvonulási téren 500 karácsonyfa áll, ebből a 359-es Zséda fája, aki erre a fára szalagot köt, az támogatja a családon belüli erőszak törvényi szabályozását.

Ne engedjünk a puszta erőszaknak! Gondolkodó asszonyaink megtartani szeretnék párjukat anélkül, hogy önállóságukat elvesztenék. Ennek a módja az asszertivitás, amikor nem mondunk le saját elveink megvalósításáról, de nem is állunk ellent erőszakkal a gonosznak, hanem nyugodt érvekkel keresünk társakat igazunkhoz. Egymásra vagyunk utalva, ha a Földet és az emberiséget meg akarjuk menteni.

Dobosy Ildikó

Képek:
piqs.de: Two Finger - Die Schönen und das Biest
piqs.de: Bonbon - pregnant warrior double sword 2
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5405 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x