A virágzás napjai
Címlap / Otthon / A virágzás napjai

A virágzás napjai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

A női test csodája: a menstruáció. Mi nők évek, évtizedek óta menstruálunk, de elgondolkoztunk-e valaha is azon, hogy valóban olyannak kell-e lennie ennek az élménynek, amilyennek megéljük?  

Mi nők évek, évtizedek óta menstruálunk, de elgondolkoztunk-e valaha is azon, hogy valóban olyannak kell-e lennie ennek az élménynek, amilyennek megéljük?

Micsoda?! Élmény? Nem inkább havibaj?
– vetődik fel azonnal a kérdés sokunkban. Sajnos a mi kultúránk Éva tettével ránk zúduló átoknak tartja a menzeszt. Rég elfeledett az a tudás, ami a női test által hordozott női erőről szólhatott valamikor. Már dédanyáinknak, nagyanyáinknak sem mesélt arról senki, hogy mi a szép, a jó, a hasznos a női test e misztikus történésében.

A kulturális nyomás nagyon erősen arrafelé hat, hogy titkolandónak, szégyellendőnek kell megélnünk ezeket a napokat, magunkat pedig gyengének és kiszolgáltatottnak. Oly hosszú ideje és oly határozottan örökítődik ez a megítélése a menstruációnak, hogy ma már azt gondoljuk, hogy ez így természetes. Éppen ezért nagyon fontos tudnunk, hogy más kultúrákban és korokban merőben máshogy viszonyultak nők és férfiak a menstruációhoz....
A cikk további része olvasható a Születés Hete portálon

Hoppál Bori
Testtudat oktató
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1609 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x