2011-ben végre valóra váltanád újévi fogadalmaidat? Nézz...
Címlap / Otthon / 2011-ben végre valóra váltanád újévi fogadalmaidat? Nézz szét a spájzban!

2011-ben végre valóra váltanád újévi fogadalmaidat? Nézz szét a spájzban!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-11

Új év, új élet. Nagyjából mindenki vágyik a megújulásra, fogadkozik, hogy mit hagy az elmúlt esztendőben és mit akar elkezdeni az újban. Mégis a változtatás sokszor igen nehéz! Mintha az Univerzum nem venné komolyan a fogadkozásunkat, ugyanazok a dolgok történnek megint és megint. A változtatási szándék kifejezésére igen jó módszer a tárgyi szintű, konkrét változtatás - aminek kézenfekvő módja a feng shui. 

Hogy is szólt a kérdés? Mi az, amit nem szeretnél tovább vinni, nem szeretnéd, hogy újra és újra megismétlődjön? Nos, keresd meg a tárgyat vagy akár tárgyakat otthonodban, amelyek ezt szimbolizálják. Biztosan akad ilyen.
Lehet, hogy az a séma ismétlődik unásig, hogy valami nem működik az életedben? Nos, ezt kifejezi, ha valami nem működik a lakásodban. Tipikus az elromlott DVD- vagy videolejátszó (szó szerinti kép-telenség), vagy a gyengélkedő hifi-berendezés (erősítő – de mit is erősít? A semmit?).

Az is lehet, hogy valami működik ugyan, de csak tessék-lássék. Ezt kifejezhetik a részben elromlott, némileg beteges holmik. A pislákoló világítás, a fűtőtest, aminek csak egy picit csöpög a szelepe, a lepotyogós kilincs, a CD-lejátszó, aminek a magnó-része rossz. Akkor is számít, ha az elromlott funkciót nem is használnád!Lehet, hogy önsorsrontásod oka a halogatás?
Igen gyakori jelenség – mit is halogatsz lakásoddal kapcsolatban? Talán a vécétartály megjavíttatását? A lefolyószifon kitakarítását? Meghúzni pár csavart? Kiékelni a szekrény alját? Tavaly ilyenkor egy papírlappal a kezemben végigjártam a saját lakásomat, és összegyűjtöttem, mi mindenre fér rá némi generál. Hihetetlen, de a mindössze 28 négyzetméteres, egyébként teljesen felújított garzonlakásban 14 ilyen dolgot találtam (polcokat felfúrni, csöpögős csőcsatlakozás a Kreativitás területén, huzatos ajtó-ablak, üvöltő – eldugulófélben lévő – cirkó, kiselejtezendő ruhatár stb.) Bármi apróbb-nagyobb halogatásodat felszámolod, nőni fog az önbecsülésed, az energiaszinted! (Velem is így történt.)

Netán az ismétlődő minta az, hogy „hasznavehetetlen” munkalehetőségeket, pasikat/csajokat, helyzeteket hoz az utadba az élet? Nézz körül, nincsenek-e körülötted kacatok, hasznavehetetlen dolgok! Ez nem azt jelenti, hogy nem működnek, hanem azt, hogy valaki másnak működnek. A számodra „hasznavehetetlen” munkalehetőségből valaki más sikert hozhat ki, a neten megismert társjelölt élőben dermesztőnek bizonyulhatott számodra, de valaki másnak maga lehet a tökély. Tehát: nézz szét otthon, és a számodra felesleges dolgoknak keress új gazdát! Ezután figyeld meg, hogyan változik a vonzásmeződ: könnyen lehet, hogy sokkal kevesebb kacat-élethelyzetbe fogsz belefutni. Mivel otthonod az életed tükre.

Esetleg az a helyzet, hogy egyáltalán semmilyen új helyzet, lehetőség nem jön, „bedugult” az életed? Ebben az esetben is egyszerű megtalálni a tárgyi szintű párhuzamokat: ha van konkrét dugulás, hárítsd el, ideértve például a ruhásszekrény-dugulást is! Elképzelhető, hogy egyszerűen túl sok holmid van, és egy részét (légy őszinte: nagy részét) nem is használod. A könyvespolc tele rég kiolvasott, megunt, lelkileg kinőtt könyvekkel, a szekrény kinőtt/kifogyott/kihízott ruhákkal, a spájz soha el nem fogyó lekvárokkal, nejlonzacskókkal stb.


Apropó, a címben szereplő spájz. A „kamra” és a „karma” szó talán nem véletlenül hasonlít. Szegény éléstár az imént felsorolt életrontó sémák valóságos gyűjteménye lehet. Nézz szét benne tiszta, új tekintettel! Alkalmasint a háztartási kisgépek szent temetkezési helyéről van szó: a javításra váró porszívótól az elromlott vasalóig bármi megbújhat itt szépen felravatalozva valamely papírdobozban. Részben elromlott rádiók, „alkatrésznek még jó lesz” dolgok is lehetnek itt. Halogatásra lehet példa a soha meg nem vett lámpabúra, amely miatt egy darab dróton lógó 25 wattos izzó testesíti meg az elhanyagoltságot. A hasznavehetetlenségre jó példa a fritőz, amely 1 adag sült krumplit 5 liter olaj felhasználásával készít el, vagy a tisztíthatatlan szűrőbetétű turmixgép. A kacatokkal való zsúfoltság pedig nem is érdemel több szót, annyira általános.

Végül néhány felfedezés az utóbbi időkből, spájz kategóriában:
„Fél éve megszökött az achátcsigám. Most találtam a spájzban egy kirágott papírzacskót. Lehet, hogy itt bujkál!”
„Ezt a szilvalekvárt még a nagyanyámtól kaptam nyolc éve! Hű de finom rágcsálnivaló.”
„Te jó ég, apám gyűjtötte a tejfölösdobozokat palántázni, és most én is ezt csinálom, pedig panelben lakom!!!
„Megvan, mit fogok adni Máli néninek. Itt ez a jó kis váza.”
„Basszus, egér!”
„Hú, nekem ilyen is van? De jó, nem kell venni másikat, teljesen elfelejtkeztem róla.”


Halász Alexandra

Képek:
piqs.de: Fotobärb - Gelassenheit?
piqs.de: Ville Miettinen - Grundvik main house
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4378 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x