Cserebere - kiút a pénzügyi válságból?
Címlap / Otthon / Cserebere - kiút a pénzügyi válságból?

Cserebere - kiút a pénzügyi válságból?

Forrás: HUMUSZ
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-23

Pénzügyi válság idején csökkentsük készpénz-forgalmunkat, hirdeti egy civil kezdeményezés, mely teret biztosít többek között az ingatlan cserekereskedelem folytatásához. 

Az ingatlanpiaci válság, a hitelezés visszaesése és a fizetőképes kereslet hiánya késztette arra Monoki Balázst, hogy a ’90-es évek elején bevált és alkalmazott ingatlankereskedési stratégiát újraélessze. Így alakult meg az az internetes csere portál, ahol egy saját fejlesztésű programmal bárki felajánlhatja ingatlanját cserére.

A válság mélyülése, a növekvő munkanélküliség és a munkahelyi bizonytalanságok a szolgáltatás (ki)bővítését tovább ösztönözték: a kor felhasználói igényeinek eleget tevő felület eleinte olyan eszközök hasznosítására adott lehetőséget, melyeket már nem használt vagy csak egyszerűen megunt a tulajdonosa; később azonban a termékek/szolgáltatások cseréjének ösztönzése is felvetődött.

A weboldal kialakítóinak célja a készpénzes kiadások csökkentése, ami szerintük egyfajta kiutat jelenthet a válságból. Az ötlet alapja, hogy a felhasználók kamatoztathatják képességeiket normál munkaidőn felül, vagy akár munkanélküliség esetén is. Monoki hangsúlyozta, hogy bárki összeállíthat egy listát arról, hogy mi az, amit ő adni vagy szolgáltatni tud, ezzel párhuzamosan pedig felsorolhatja, hogy mi mindent fogadna el cserébe.


A felhasználók értékelései alapján sikeresnek mondható a projekt. Jelenleg közel 3000 regisztráltja van a portálnak, akik közül már sokan megtalálták a számukra kedvező csere ügyletet.

Az eddigi tapasztalatok szerint az ingatlan- és autócsere hirdetések részaránya jóval meghaladja az egyéb csereajánlatok számát. Ennek oka lehet, hogy a gazdasági válság következtében ezeken a piacokon esett vissza leginkább a fizetőképes kereslet mértéke.

A cserével a finanszírozási nehézségeket megkerülve azok is sokkal rugalmasabbá válhatnak, akik a devizahitelük miatt anyagi gondokkal küszködnek, hiszen ezzel lehetőség nyílik számukra, hogy válthassanak. Az adósságcsapdákból kiutat jelenthet az elcserélt értékek fedezetkülönbözete, vagy a csere hatására csökkenő havi kiadások.

A honlapon nem csak kisebbet-olcsóbbat keresők hirdetnek - a mérsékeltebb pénzmozgás-igény miatti előnyöknek köszönhetően sok esetben a drágább ingatlan vagy autó beszerzésén gondolkodók is könnyebbnek találnak rá a számukra megfelelő cserelehetőségre.

Forrás: Humusz

Kép: piqs.de: Knipsermann - Hausfinanzierung
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2922 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x