Pályázz az erdők jövőjére!
Címlap / Otthon / Pályázz az erdők jövőjére!

Pályázz az erdők jövőjére!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Milyennek képzelsz el egy erdei sétát 100 év múlva? Segíts az erdők megóvásában és pályázz A jövő erdői - az erdők jövője" címmel meghirdetett pályázaton. A 6 kategóriában (grafika, építészet, közlekedés, élő erdő, film és használati tárgyak) meghirdetett versenyre olyan műveket várnak, melyek bemutatják, hogyan képzeljük el a jövőben az erdők sorsát, ember és erdő kapcsolatát.  

A WWF Magyarország és a Tetra Pak közös pályázatot hirdet A jövő erdői - az erdők jövője néven, annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az erdők megóvásának fontosságára, az ember és természet szoros viszonyára. A 6 kategóriában (grafika, építészet, közlekedés, élő erdő, film és használati tárgyak) meghirdetett pályázatra olyan műveket várnak, melyek bemutatják, hogyan képzeljük el a jövőben az erdők sorsát, ember és erdő kapcsolatát. A beérkező pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el, a publikálás és szakmai elismerés mellett a győztes munkák alkotói a WWF Magyarország szervezésében exkluzív erdei kiránduláson vehetnek részt, egy pályázó pedig elnyeri a Tetra Pak által felajánlott 350.000 forint összegű „Green Art” Művészeti Ösztöndíjat. A legjobbnak ítélt beérkező darabokból 2011 tavaszán kiállítás nyílik, a sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes átadásra májusban kerül sor.

Az erdők szerepe a Föld lakóinak életében alapvető: a szárazföldi fajok kétharmadának élőhelyét biztosítják. Az erdők megtisztítják a levegőt, amit belélegzünk, kulcsfontosságúak az erózió megfékezésében, életmentő orvosságokat nyújtanak számunkra és megakadályozzák az áradásokat, melyek oly sok életet veszélyeztetnek világszerte.

Amikor az erdő eltűnik...

Ma azonban a Föld erdei válságban vannak. Bolygónk eredeti erdőborításának mára közel a fele elveszett, és a megmaradt területek sem hasonlítanak egykori állapotukhoz. Területük globálisan minden percben egy focipálya nagyságú résszel csökken, a természetes erdők aránya az ültetett erdőkhöz képest folyamatosan romlik. Mi lesz így a világ élőlényeivel 100 év múlva? Milyenek lesznek az erdők? Milyen lesz az ember és az erdők kapcsolata? Mennyi lakója lesz és milyenek?

„Hazánkban az erdők területe ugyan nem csökken, de a természetes, sokféle élőlénynek otthont adó valódi erdőket egyre inkább felváltja az idegenhonos fafajokból álló, ültetett erdőterület” – mondta Figeczky Gábor, a WWF Magyarország megbízott igazgatója. „A magyar erdők megőrzéséért küzd erdővédelmi programjával a WWF Magyarország, s most meghirdetett pályázatunk is ezt a célt szolgálja” – tette hozzá az igazgató.

„Mindannyiunk feladata megőrizni erdeinket, és óvni a további pusztulástól” – mondta Hana Zmitkova, a Tetra Pak Duna Régió környezetvédelmi igazgatója. „Környezetkímélő csomagolások gyártójaként a Tetra Pak örömmel támogatja a WWF célkitűzéseit, fontosnak tartjuk, hogy ezzel a közös pályázattal felhívjuk a figyelmet erdeink állapotára és közelebb hozzuk az embereket a természethez” – tette hozzá az igazgató asszony.

A pályázatra 6 különböző kategóriában várják az alkotásokat. A grafikai munka, film, építészeti pályamunkák és egyéb alkotások értékelésének a kreatív anyaghasználatot, környezettudatos megközelítést, az ötlet és megformáltság egyediségét és kidolgozottságát is figyelembe veszi a szakmai zsűri.


A pályázatot elsősorban a művészeti iskolák diákjainak szánják, mivel az ő karrierjüket nagyban segítheti egy nyilvánosság elé tárt, kiállított munka, de minden, 18. életévét betöltött állampolgár jelentkezhet a versenyre.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4008 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x