A gyerekek többsége nyelviskolát vagy pékséget nyitna
Címlap / Otthon / A gyerekek többsége nyelviskolát vagy pékséget nyitna

A gyerekek többsége nyelviskolát vagy pékséget nyitna

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-20

Sikeresen zárult a Vigyázz, Kész, Pénz! nevű országos tudásverseny első fordulója, melyre 150 pályázat érkezett az ország minden területéről. A fiatalok pénzügyi oktatását célzó játékban több mint 600 gyerek vett részt. 

Sikeresen zárult a Vigyázz, Kész, Pénz! nevű országos tudásverseny első fordulója, melyre 150 pályázat érkezett az ország minden területéről.
89 általános iskola nevezett a versenybe, és több mint 600 tanuló tette próbára tudását és kreativitását a pénzügyekhez kötődő feladatok megoldásával.
A játék szervezője, a K&H Csoport fontosnak feladatának tekinti, hogy a felnövekvő generáció mielőbb elsajátítsa az alapvető pénzügyi ismereteket, mely a teljes élet nélkülözhetetlen része. Ezért indította útjára a fiatalok pénzügyi oktatását célzó kezdeményezését, amely során immár második alkalommal hirdetett országos versenyt általános iskolások részére.

„A Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny első, online fordulójában a 3-5 fős csapatoknak többek között meg kellett tervezniük az iskola pénzét, matematikai feladatot kellett megoldaniuk, elmagyarázniuk, miért fontos a biztosítás, és nem utolsósorban ki kellett találniuk egy képzeletbeli vállalkozást és elkészíteni annak üzleti tervét. A gyerekek legtöbbje pékáru boltot, ruha üzletet, nyelviskolát vagy állatkozmetikát nyitna, de van olyan csapat, aki a botsáska tenyésztésben látja a jövőt” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

A második forduló márciusban indul 50 csapat részvételével, ahol a regionális középdöntőkben -  Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Győrött - mérhetik össze tudásukat a legjobb csapatok, a budapesti döntőre pedig májusban kerül sor. 
A verseny során a K&H Csoport nemcsak a diákokat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazza.

A verseny részletei, valamint a továbbjutók névsora a www.kh-ezkeszpenz.hu  weboldalon található.

Kép: piqs.de hecht1969: Kleinvieh macht auch Mist
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2468 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x