A Geréb-szimpatizánsok a Markó utcában gyülekeznek
Címlap / Otthon / A Geréb-szimpatizánsok a Markó utcában gyülekeznek

A Geréb-szimpatizánsok a Markó utcában gyülekeznek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

2 év fogházbüntetést szabott ki a Fővárosi Bíróság dr. Geréb Ágnesre, míg bábatársait nagy részben felmentették. Az otthonszülés hívei és a Geréb-szimpatizánsok a Markó utcában gyülekeznek. 

Kettős mércét alkalmazott a bíróság
A bábák sajnálattal fogadták, hogy az ítélet kettős mércét alkalmaz: a bíróság eltérően ítéli meg a kórházi és az intézeten kívüli szülést. Habár az eljárás során nemzetközi szaktekintélyek sora, köztük az Egészségügyi Világszervezet (WHO) volt igazgatója azt igazolták: a magyar bábák nem hibáztak, a bíróság mégis a hazai szülész-nőgyógyászat által diktált rendszer fenntartásában érdekelt szakértőkre hagyatkozott. A bíróságnak nem sikerült megértenie, hogy az otthonszülés lényege nem a szülés helyszíne, hanem annak a felesleges beavatkozásokat lehetőleg kerülő módja. Ezért utóbbira lehetetlen az előbbi szabályait alkalmazni.

Civilizált országokban a bábák nem bíróság, hanem szakmai szervezetek előtt felelnek munkájukról, és nem kizárólag kórházi szülésekben jártas szakértők törnek felettük pálcát, hanem az otthonszülést ismerő szakemberek.
Az eljárásban a vád egyik alapvetése az volt, hogy az otthonszülés nem engedélyezett. A bábák döbbenettel fogadták, hogy bár a kormányzat időközben megalkotta az intézeten kívüli szülés szabályrendszerét, a vádhatóság egész egyszerűen nem vett tudomást erről, és továbbra is fenntartotta kőkorszaki álláspontját.

A bíróság mai döntésével továbbra is fenntartja az otthonszülés kriminalizációját. Ezzel pedig nemcsak a vádlottakat bélyegzi meg, hanem azt az évi több száz édesanyát és családot is, akik ezt választanák.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2804 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x