Egészséges baba, felkészült kismama
Címlap / Otthon / Egészséges baba, felkészült kismama

Egészséges baba, felkészült kismama

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-19

Egy nap a felkészülés jegyében, ahol rendhagyó módon nem csak hallgatni kell, sőt! A nap folyamán neves orvosok, szülészek, konduktorok és pszichológusok rövid bemutató előadásai után interaktív beszélgetésekre kerül sor a hallgatóság bevonásával. A konferencia tematikája egyaránt tartogat érdekes és hasznos információkat a várandós mamáknak és papáknak, mint a kisgyerekes szülőknek. Egyszerű kérdésekre keressük a leghitelesebb és felkészültebb választ: Hol szüljek, hogy szüljek? Miért fontos, hogy van-e koraszülött osztály a kórházban? Legfontosabb teendők az első napokban - mikortól és mivel etessem? Miért olyan fontos az anyatej? Beteg gyermek gondozása, életmentése pánik nélkül, és még számos más érdekes téma. 

A közel egy éve működő Tudatos Szülők Iskolája és a Honvéd Kórházban működő Koraszülött Alapítvány egészségtudatos tájékoztatásba és felkészítésbe kezdett, mely főként a várandós mamáknak, kisgyermekes családoknak szeretne útbaigazítást adni a szülés körüli kérdésekben, a csecsemőgondozás, táplálás, mozgásfejlesztés témakörében. Az április 30-án, az IBS-ben megrendezésre kerülő Egészséges baba című szakmai napon újszülött-gyógyászok, konduktorok, pszichológusok és fejlesztőpedagógusok interaktív oktatásra hívják az érintetteket.  Az esemény jószolgálati nagykövete Mérai Kata, aki maga is érintett anyukaként állt az ügy mellé. 

„A Tudatos Szülők Iskolája missziója, hogy olyan szakmaisággal megtöltött hasznos tartalmat, információkat szedjen egy csokorba , amely válaszként szolgál a  felelős szülők kérdésre, hogy „Hogyan neveljünk BOLDOG gyermekeket?” A lassan mozgalommá, de mindenképp közösséggé formálódó kezdeményezés szombati eseménye – az Egészséges baba c. tematikus nap - a kezdetektől,  a szülővé válás pillanatától foglalkozik a mentális és az egészségügyi felkészítéssel egyaránt. Az esemény látogatása a terhes kiskönyvvel érkező kismamáknak ingyenes, a bevétel pedig a Koraszülött Alapítvány munkáját támogatja. ” – mondta el a kezdeményezés megvalósítója, Tibenszky Moni Lisa.


Az  IBS-en (Bp., Tárogató út 2-4.) megrendezésre kerülő Egészséges Baba című egész napos programban főként az Alapítvány orvosai, szakértői vesznek részt, de vendégünk lesz Tari Annamária pszichológus is, nyitó előadásának címe stílusosan Segítség, szülő lettem! A további előadások a babahordozás, anyatejes táplálás, mozgásfejlesztés, szülés körüli témákat dolgozzák fel.

„Egészséges gyermekeket, csak egészségtudatos szülők tudnak felnevelni. Az anya, apa szerep felelősségteljes dolog, néha kevés az ösztönös magatartás: a felkészült, megfelelő ismeretekkel rendelkező és a szakemberekkel együttműködő szülők saját gyermekeik „menedzserei” is egyben”Ezen gondolatok vezéreltek bennünket, amikor megszerveztük az Egészséges baba konferenciát"  – mondja dr. Nádor Csaba, újszülött gyógyász, a Honvédkórházban működő Koraszülött osztály (PIC) vezetője, a rendezvény szakmai vezetője.

Az eseményen bemutatkozik a Léghajó Életmentő Program, lesz egész napos Baba-mama játszó-fejlesztő foglalkozás pszichológus, fejlesztőpedagógus szakember tanácsadásával, hordozókendő bemutató, születés élmény dúlával, továbbá a délutáni workshopokon alkalom nyílik személyes tanácsadásra is szülészek, nőgyógyászok, újszülött gyógyászok közreműködésével, avagy a családon belüli megváltozott szerepek megvitatására a Babanet kávézóban.

Háziasszony: Mérai Kata, színművésznő

Védnök: dr. Mészáros József, gyermekorvos, az Alapítvány kuratóriumának elnöke

Ízelítő a programból:
13.30h-15h  Szülés körüli help desk - Fészekrakás, várakozás, a terhesség harmadik trimesztere…

Amikor már számlálgatjuk a napokat, egyre több vizsgálatra, kontrollra járunk, elővesszük a kelengyelistánkat  és türelmetlenül siettetnénk az idő múlását, ne tegyük!

A terhesség utolsó hónapjaiban fejlődik a legtöbb szerv, hétről hétre megduplázódik a csecsemő súlya, bár a mamának egyre nagyobb teher a közel 10, de akár 15 kilós súlyfelesleggel mozogni, a babának bent jó!

Mire készüljünk fel a szülés előtt? Milyen kockázatok lehetnek, mi lehet a megelőzésük? Szüljek-e császármetszéssel, vagy maradjon a hagyományos vajúdás? Ki és mi dönt a baba világra jövetelének módjáról? Miért meghatározóak az első percek és órák? Miért fontos a bőr-bőr kontaktus? Felépülés és hormonális háború a szülés után? Életfunkciók, előre várható és kiküszöbölhető problémák – cukorbetegség, fertőzés… megelőzés és orvoslás.

Számtalan kérdés, ami segít eligazodni azon kismamáknak, kispapáknak, akik felelősen szeretnének a szülői szerepbe lépni, okosan és felkészülten fogadni gyermekük érkezését.

A közel másfél órás beszélgetést Mérai Kata, színművésznő, két és fél éves kisfiú anyukája és dr. Nádor Csaba, a Honvéd kórház Koraszülött Osztályának vezető főorvosa vezeti.További előadások:
  • dr. Tari Annamária, pszichológus – Segítség, szülő lettem!
  • dr. Nádor Csaba, újszülött-gyógyász – A méret a lényeg?
  • dr. Schill Beáta, újszülött-gyógyász – Kengurubébik, babahordozás
  • dr. Kollár László, gyermekorvos – Babaegészség, gyerekbetegség
  • dr. Gárdos László, gasztroenterológus – Anyatej és a többiek
  • Bajnok Ildikó, konduktor -  Egy kicsi mozgás mindenkinek kell
  • dr. Krivácsy Péter, gyermekorvos – Ne ess pánikba, van megoldás

Léghajó program – gyermek-elsősegélynyújtás szülőknek
Izgő-mozgó – A konduktor és a gyógytornász tanácsai
Papás – mamás - Beszéljük meg! Házigazda a Babanet, főszereplők a szülők!
Játsszunk együtt! – Tudatos Szülők Iskolája baba-mama játszóháza fejlesztőpedagógussal, pszichológussal

Szakmai kiállítók
– egészségügyi szolgáltatók, könyvkiadók, babaápolási cikkek, stb.

Minden vendég értékes és hasznos "babakezdő csomagot" kap ajándékba.

A jegyek ára levásárolható a Mini-Manó Babacentrumban.
Egész napos jegy: 5500ft, félnapos jegy(du):3500ft,

Korlátozott hely miatt kérjük előre váltsák meg jegyüket, IBS jegypénztárában tel:3912525 vagy a  www.jegymester.hu oldalán

A teljes jegybevétel a Koraszülött Alapítvány munkáját hivatott támogatni.
Alapítvány Károsodott Újszülöttek és Koraszülöttek Rehabilitációjára.

Részletes program: www.tudatosszulokiskolaja.hu

Képek:
piqs.de: BiZ - hold on to ...
piqs.de: aka - Eric2
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5214 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x