Toll - írás - kitartás! 6 hatásos grafo-tipp érettségizőknek!...
Címlap / Otthon / Toll - írás - kitartás! 6 hatásos grafo-tipp érettségizőknek!

Toll - írás - kitartás! 6 hatásos grafo-tipp érettségizőknek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Érettségi? Nyugtasd magad kézírással! Vajon milyen tollat viszel magaddal? Bírni fogod az írást vele? A grafológus tanácsai az érettségihez!  

Az érettségi vizsgán minden normális diákban nagyon erős a vizsgadrukk. Egyáltalán nem mindegy, hogyan, mivel írunk ilyenkor. A stressz ugyanis fokozottabb izom-feszüléssel jár. A feszes izmok –pláne az íráshoz használatosak! – sokkal hamarabb fáradnak. Nem mindegy, elvonja-e a figyelmünket az írás ténye attól, amit le szeretnénk írni. Ugyanis a legjobb kézírás, ha csak az agyunk dolgozik – akár észre sem vesszük, hogy a kezünk is jár.

1. Nyugi-írás! Még mielőtt kiadják a tételeket, rajzolj egy sormintát. Ez igencsak levezető lehet, ráadásul megmozgatja az agypályákat. A kör a háromszög, a négyzet, a fekvő és álló 8-as forma ritmikus egymásutánja, a szív alakzat, a boltívek … ezek ritmusos váltogatása nem csak a tolladat járatja be, hanem könnyebben múlik vele az a néhány feszítő perc, amíg kibontják és kihirdetik a tételeket.

2. Vigyél jó tollat – sőt tollaKAt! A megfelelő minőségű tollról nem árt néhány nappal a Nagy Nap előtt gondoskodni. Olyan íróeszközt érdemes találnod, amely kialakítása lehetővé teszi a hosszú időn át is kellemes, kényelmes írást. Általában azokat a tollakat szoktuk javasolni, amelyek kényelmesen foghatók.


A hagyományos, szögletes kialakítású tollak (A képen az ezüstből készült) nem rosszak, ám túl hosszú ideig írni egy ilyennel, rettentő fárasztó. Azokhoz a vizsgákhoz, ahol a javíthatóság igen fontos szempont, érdemes az alábbi „radírozható” tollat választanunk. Ez nem igazi radír, - egy vegyi anyag lép reakcióba a toll tintájával és tünteti el azt a papírról. A legeslegjobb a képen zöld színben látható, kicsit „bucis” végződésű toll, amit jól meg lehet fogni, ami nem csúszkál az ember kezében.

Az alábbi videón pedig az a toll látszik, amit a legjobb használni – ám előtte be kell gyakorolni!3. Balkezesek figyelem!
– A balkezesek számára különösen a fenti videón látható tollat javasoljuk, hiszen sokkal fárasztóbb bal kézzel írni, mint jobbal! Ha a tollat mégsem sikerül beszerezni a vizsgára, akkor is érdemes időnként megtornáztatni, megmasszírozni a kezünket, hogy kibírjuk az igénybevételt!

4. Írógörcs. Amikor nagyon gyorsan akarunk írni, hirtelen és sokat, akkor szokott kialakulni a gyakorlatlan kézben az úgynevezett írógörcs, mely az ínhüvelygyulladás előszobája. Ha valaki általában számítógéppel ír – mely más izompályákat mozgósít, mint a kézírás – és utána áttér hirtelen a kézírásra, nagyon gyakran panaszkodik erről. Az írógörcs azt jelzi, hogy rossz a tollfogásod, túl erősen, túl lent, rossz feltámasztással fogod az íróeszközt. Ilyenkor a szorításon kell egy kissé engedni, meg kell mozgatni a karodat, a kezdet, és át kell masszírozni egyik kézzel a másikat!

5. Mesterkéltség. Gyakori, hogy az iromány elején az író személy még nagyon próbál a szép külalakra törekedni. Mesterkélten ír, hogy amit bead, az ne csak tartalmilag, de olvashatóság szempontjából is jó legyen. Az olvashatóságra törekvést aztán nem bírja tartani – ami természetes, hiszen a laza folyó kézírás nem mesterkélten szépített. Így aztán a dolgozat végére nem csupán a szépség nem lesz jellemző az írásra, de a tartalom rovására is mehet, hogy az elején túl sok időt vitt el a szépre tervezett külalak. Ezt a hibát ne kövessük el. Törekedjünk a szokásos, olvashatóbb írásunkat elővenni.

6. Ülj szépen! – Az alsó tagozatban a tanító néni mindig ránk szólt, hogy üljünk szépen! Ez az érettségin is nagyon fontos! Mindkét könyök feltámasztva az asztalon, egyenes hát, kb 1- 1,5 arasznyi arctávolság a papírtól – máris sokkal jobban megy nem csak a szép írás, de a gondolkodás is!
A fenti tanácsokkal minden HarmoNet olvasó érettségiző egészen biztosan sikeres vizsgát fog tenni! Nagy kalappal mindenkinek!

Gáspár Katalin
www.grafologus.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10308 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x