Meg kell-e tiltani az abortuszt?
Címlap / Otthon / Meg kell-e tiltani az abortuszt?

Meg kell-e tiltani az abortuszt?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

Aki meg akar szabadulni nemvárt magzatától, sokáig töpreng előzőleg. Egész testében fél a léttől, a jövőtől, és a kívülről áradó megbélyegzéstől. Kulturált családban, kulturált nemzetben meg kell találni azt az utat, ami nem fog sebet ütni az asszonyok lelkén és testén. 

Tanár néni, mi az az abortusz? – kérdezik a gyerekek az iskolában.

Figyeljetek, felrajzolom a táblára. Egy tűhegynyi lyukacskát kitágít a doktor bácsi 4-5 centire, és ott benn a sötétben elkezd mozgatni egy kanalat, és ami benn van, azt kiveszi.

És mi lesz vele?
Záporoznak a tanárnőre a kérdések osztályfőnöki órán, hiszen a gyerekek hallottak az abortusztörvényről a tévében, de a szüleik nem magyaráztak el nekik semmit. Faggatták az apát, az anyát, a nagymamát, a nagypapát, de mindenkinek más dolga akadt. Tehát ez egy izgalmas titok...  volt valamikor 2011-ben és most 2020-at írunk. Persze, még most se világosítják fel otthon a gyereket, még most telve vannak a nőgyógyászati várók, és sopánkodnak a szülők, hogy nem bírnak a gyerekekkel. De azért már sok minden változott.

Vannak asszonyok, akik kettő, sőt három gyereket is képesek szülni, és van néhány férj, aki nem költözik el otthonról azért, mert sír a gyerek. A kormány pedig mindent megtesz a gyerekvállalásért. Megalapították a négy és több iskolázott gyereket nevelő szülők Príma Primisszima Díjat. A négy gyerekesek akkora lakást kapnak, ahová kamaszkorukban felvihetik a barátaikat – vagyis mindenkinek külön szobája van.


A Tantervben benne van a gyakorlati felvilágosítás. Nemcsak a lányok kapnak ötödikben tisztaságcsomagot az iskolában, valamint a tanárnők megtanítják őket arra, hogyan kell felhelyezni a párnácskát a bugyiba, de a hetedik-nyolcadikos fiúk is kapnak óvszert, figyelmeztetik őket, hogy legyen mindig a zsebükben egy csomagocska, ugyanúgy, mint a zsebkendő. De maga az iskola is tart készenlétben ilyen csomagokat.

A múlt
Mindenről nyíltan beszélnek, valamint arról is, hogy néhány századdal ezelőtt a „megesett” lányokra milyen sors várt. Persze a nagy írók mindig nyíltan megvallották a véleményüket erről a mindennapi helyzetről. Jókai A kőszívű ember fiaiban, Goethe a Faust-ban, Nexő A szürke fény-ben mindenre pontosan rávilágít, nem szégyenlősködnek. Csak a szülők és a miniszterek csináltak úgy, mintha nekik sose lett volna dolguk az abortusz-kérdéssel.

„Anyukám nem tett volna ilyet”  Dehogynem. Szoba-konyhás lakásában három gyereket szült, aztán jött a bába, nagymama a falnak fordult, a bába valamit csinált, és nagymama folytatta a mosást, főzést. Legfeljebb akkor dőlt ágynak, ha megmérgeződött az alteste.

A gazda meg a fia ráfeküdt a kis cselédlányra, a cselédlány terhes lett, elkötötte magát, és valahol a kukoricásban, vagy egy fa alatt megszülte a gyerekét, és vitte a lelencbe. Minden igazi nagy író foglalkozik ezzel a témával, Móricz Zsigmond Árvácskájából film is készült. Erről szól a világ.

Nagyszerű kormányunk végre ráeszmélt, hogy nem lehet tiltani a szexet, és ami egyszer bement, az ki is akar jönni. A huszonegyedik században nem lehet kizavarni a gyerekeket az utcára focizni, kecskét, tehenet legeltetni, mindenkinek iskolába kell(ene) járni. Nincs más út, mint ideálissá tenni a szülő-szerepet.


Sztárok

A tévébemondónő nem havi százhuszat keres, mint egy tanítónő. Miért akar valaki tanítónő lenni, ha tévébemondó is lehetne? De annakidején, 2011-ben még senki se látta reklámozni az öt gyermekét iskoláztató édesanyát, aki jutalmul havi egymillió forintot kap, lakást, kocsit, mert kitartott a férje és a gyerekei mellett.

Ezt kellett tehát elérni, nem az abortuszt tiltani (amit jól láthattuk, hogy egyik történelmi korban se lehetett), sztárokat csinálni a jó anyákból, családokból. A tévében azt látjuk, hogy az elegáns kocsiból szépen kiszáll az apa, a négy gyerek, anyukát a babával kisegítik, közösen utaznak a tengerpartra, mert évente egy alkalommal minden többgyerekes (iskolázott gyerekek, nem győzöm hangsúlyozni) család kap a kormánytól két hét tengerparti nyaralásra utalványt. Ezt természetesen reklámozzák, ezért a gyerekek bíztatják otthon a szülőket: „ugye jövőre nálunk is öt gyerek lesz?” Négy gyerekkel még csak Ausztriába viszik őket síelni.

Az abortusz tiltásáról
Minden tanítványomnak elmondtam ezt az okfejtést, és minden tizennégy éven felüli fiút és lányt figyelmeztetek, hogy legyen a zsebében óvszer. „Az ördög soha nem alszik.” Pláne ilyen tévéműsorok mellett.

Abortusz nélkül most is tiltott gyermekelhajtások lennének és vérben fetrengő lányok, asszonyok. Amíg nem tudjuk elérni, hogy az édesanyák olyan juttatásokat kapjanak, mint a sztárok, addig a lányok nem vágynak anyaszerepre. Mást tanítunk nekik. És ezt mi tanítjuk, amikor énekesnőket, Csillag születik-et, amerikai jólétet néz a család. Két gyerekes családokból nem lesz nemzet. Ámde még a két gyerek mellett is nehéz dolgozni menni, ha a gyerek megbetegszik. A leépülés pedig nem lesz cél a fiatalok előtt. Másképpen fogják megoldani az életüket, például elmennek az országból, amikor csak tudnak. A falvakban már most sincs elég gyerek. Munkahely sincs. Erőszakkal nem lehet új nemzedéket teremteni. Ahhoz szeretet kell(ene) és gondoskodás.

Dobosy Ildikó

Képek:
piqs.de: Zzyzn - Dreaming
piqs.de: Daniel Faßbender - Frau
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4194 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x