A luxus egyszerű!
Címlap / Otthon / A luxus egyszerű!

A luxus egyszerű!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Mindig csodálattal nézzük a luxusszállodákról, mesés otthonokról készült fotókat, és azt gondoljuk: na ez az, amit én nem engedhetek meg magamnak. A luxus érzése sokkal egyszerűbb és elérhetőbb, mint ahogy azt most gondolod! A dekadencia, a pompa mindig a részletekben rejlik. Balogh Orsolya, a Harmonet lakberendezője bemutatja, hogy május alkalmából hogyan alakítsd át és tedd fényűzővé az otthonodat! Kis változtatással, tudatos kialakítással az otthonod fényűzővé válhat, mert a luxus egyszerű! 

1.  Az első szabály az egyszerűség.
Hogyha megnézel egy gyönyörű ruhát, vagy egy elegáns éttermet, akkor azt látod, hogy letisztult, egyszerű. A szépséget nem kell magyarázni, nem kell továbbgondolni. Az elegancia, a luxus sugárzik egy otthonból, egy irodából, nincs szükségünk arra, hogy felhívjuk a figyelmet rá. A luxus azt a kényelmet jelenti, amit egy otthon megadhat az ott élők számára. Legyünk tisztában azzal, hogy mi is az, amit szeretnénk: a nappalink egy meleg, barátságos hely legyen, vagy jobban vágynánk egy ódon hangulatra? Mindkettőbe bele tudjuk csempészi azt a pluszt, amitől úgy érezzük: teljes a kényelmünk.

2. Elegendő tér!
Nincs nagyobb hiba annál, mint amikor a padló és a fal minden egyes centiméterét kihasználjuk! Mindig azt mondjuk, hogy az élethez tér kell, és ez a lakberendezésre is pontosan ugyanígy igaz! Szabad térre van szükség egy gyerekszobában, hogy a kötetlen játék elindulhasson, szabad térre van szükség egy hálószobában, hogy a párunk felé közeledhessünk.  Hogyha nincsen szabad területünk, akkor úgy érezzük, hogy be vagyunk kerítve, az lesz az érzésünk hogy „nincs nekem itt helyem”.  A festők műtermei is mindig hatalmas belmagasságúak, nagy ablakokkal, hófehér falakkal, mivel  így inspirálva vannak arra, hogy olyat alkossanak, amivel kifejezhetik önmagukat. Tekintsünk ugyanígy a lakásunkra: haza megpihenni, feltöltődni, játszani, enni, nevetni, álmodozni megyünk, tehát szükségünk van arra, hogy minden nap mások és mások legyünk. Egy jól kialakított otthon lehetőséget, teret ad erre!

 

3. Válassz jó tapétát!
Hogyha egy falfelületen vagy egy csíkban tapétát használunk, akkor nagy mértékben megnöveljük a luxus érzését, ugyanis egy jó festék-tapéta párosítás kiemeli egymást, és csillogást kölcsönöz, akár a szó szoros értelmében.  Kisebb mennyiségben pénztárcabarát a tapéta, ellenben olyan hangulatot kölcsönöz, amit festékkel sosem tudnánk elérni. Gyermekek mellé pedig ajánlom a mosható tapétát, ami ugyanúgy, mint a mosható falfesték:  egy nedves rongy segítségével tisztává varázsolható.


4. Használj hófehéret!
A fehér a tisztaság és az elegancia színe, nincs más szín, ami jobban passzolna egy luxuslakáshoz. Ahol hófehér kiegészítők megjelennek, oda szívesen térünk vissza, mivel a fehér pozitív benyomást tesz ránk az egyszerűségével, spontaneitásával. Ezen felül azért is nagyon praktikus, mert szinte bármihez használhatod, hogyha már nem akarsz új színvilágot, vagy még több mintát használni az adott területen. Egy nagyon gazadagon díszített kanapét is meg lehet szelídíteni, hatalmas, nyugalmat árasztó fehér párnákkal.


5. Luxuskellék: egy impozáns csillár
Sokan tartanak tőle, azonban olyan pompát és csillogást ad a lakás bármely területének, amit egy luxusotthonból nem lehet kihagyni. Ezernyi fajtája létezik, és teljesen hozzá lehet igazítani egy modern vagy egy mediterrán otthonhoz is.  Nem kell feltétlenül a kétezer kristályos darabra gondolni, hanem kisebb, lágyabb, jobban összekomponált darabot kell választani. Szépséget áraszt az előszobában, az étkezőben vagy akár egy gyermekszobában is. Nézz meg egy luxusotthonról készült képet, ahol egy csillár látható: milyen egyszerű, letisztult minden más bútor mellette. Pontosan emiatt a pompa és végtelen egyszerűség miatt kedveljük. Ugyanúgy, mint a mezei virágot vagy a frissen vágott rózsákat. Ez is elengedhetetlen kelléke egy ilyen otthonnak, hiszen finom illatot, életet és folytonos változást eredményez. Így érezzük magunk közelebb a természethez egy kétmilliós városban. A virág színe kiegészíti a berendezést és két egyforma vázába rendezve harmóniát teremt.6. Kritikus pont: a szülők hálószobája
Párkapcsolati terapeuták nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyermekek születése után is figyeljenek a szülők egymásra.  Ha van gyermeketek, akkor tudjátok, hogy milyen az, amikor az esti romantikus gyertyák helyett egy kupac műanyag játék tornyosul az éjjeli szekrényen. Ha pedig nincs, akkor te is biztosan vágysz egy olyan helyre, ami puha, kellemes, szépséget, megnyugvást és romantikát áraszt. Kisgyermekkel élő ügyfeleimnél mindig nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a szülők hálószobája és az ahhoz kapcsolódó fürdőszoba teljesen gyerekmentes legyen. Ez pont az intimitás érzése miatt fontos. Nagyon hamar odavész a romantikus hangulat, ami könnyen az elhidegüléshez és a napi rutin folytonosságához vezet.  A luxushálószoba először is: teljesen gyerekholmi mentes. Úgyis a lakás minden más része erről szól, úgyhogy ide már nem szabad beengedni.


Egy gyönyörű szatén ágynemű már alapjáraton luxust varázsol a hálónkba, amit díszes képkeretekkel vagy tükrökkel tovább fokozhatunk. Sokáig jól bevált szokás volt a fésülködő asztal, ahol minden szépítkezéshez szükséges holmit is el lehet tenni. Ez a megoldás sokkal elegánsabb és praktikusabb is, mivel a reggeli készülődésnél a párod megkaphatja a fürdőszoba tükröt, te pedig természetes fénynél sminkelhetsz és készülődhetsz, ami tökéletesebb végeredményt nyújt a számodra. Ezen kívül pedig a frizurád nem megy tönkre a bent rekedt párától. Külön rendszerezheted a csatokat, a rúzsokat, a körömlakkokat. A választék nagy, így könnyen a szoba modern vagy éppen klasszikus enteriőrjéhez alakíthatjuk.  Ha valami, akkor ez az igazi luxus!


Figyelj arra, hogy lenge anyagokat használ a függönynél vagy akár az ágy mögötti falrésznél is, így sejtelmes, könnyed hatása lesz az egész szobának. Csodálatos megoldás a baldachin is, azonban ügyeljünk arra, hogy ez a megoldás nem minden stílusnál alkalmazható.

A fürdőszoba kiegészítéseként hozzuk be a szobába a kádat. Így nagyobb területet nyerünk a zuhanykabinnak és tökéletes helyet találunk a közös, hosszú fürdőzéseknek, ami tökéletes esti program a relaxációhoz és beszélgetésekhez. Aki még nem tapasztalta, az feltétlenül próbálja ki, hogy milyen élményt nyújt ez a lakberendezési technika. Javaslom, hogy olyan parkettánál használjuk, amit kitűnő szakember lakkozott, vagy válasszunk előre olyan szalagparkettát, amit egyébként fürdőszobába ajánlanak a gyártók.


A luxus érzését a berendezés és a minket körülvevő tárgyak fogják megadni, ezért fordítsunk rájuk nagy gondot. Merd kipróbálni az új lakberendezési ötleteket, amikkel felfrissítheted még a párkapcsolatodat is vagy megszüntetheted a reggeli vitákat. Ne feledd: a körülöttünk lévő tér téged kell, hogy szolgáljon, ne te válj a lakás szolgájává.  Ez a luxus… Ilyen egyszerű!

Balogh Orsolya
lakberendező

www.boccadesign.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6517 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x