Mitől lesz valódi otthon egy lakásból, házból?
Címlap / Otthon / Mitől lesz valódi otthon egy lakásból, házból?

Mitől lesz valódi otthon egy lakásból, házból?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-19

Az ember eredendő vágya az, hogy a hajléka ne csupán biztonságot adjon, hanem annál sokkal többet. A legjobb fokmérője annak, hogy mennyire valódi otthon a lakásod: a szeretet. Tehát az, hogyan viszonyulsz a saját lakásodhoz, szeretsz benne lenni vagy csak kényszer számodra, ha otthon kell lenned. Márai Sándor csodálatosan megfogalmazta ezt a gondolatot. 

„Egy lakás értelme nem a bútorok, hanem az érzés, amely eltölti ott az embereket.”

A valódi érzéseket nehéz szavakba önteni, illetve mindenkinek más és más ez az érzés. Ez leginkább tehát szubjektív kategória, belső élményen alapuló megtapasztalás. Nézzük meg mégis, melyek azok a közös pontok, amelyeket a legtöbb ember megemlít, ha megkérdezik tőle, hogy mitől érzi magát jól egy adott környezetben.

Természetesség - Az ember természetes környezetre született. A mezőn, az erdőben, a tóparton mindenki érzi azt, hogy tökéletes a harmónia, mert a természet úgy tökéletes, ahogy van. A föld biztonságot ad a lábunk alatt és az ég határtalan végtelen kékje pedig szellemünk szabad szárnyalását jelképezi. Az épített mesterséges környezetre is átvihető ez: minél inkább igazodik az épület a természetesség elvéhez, annál jobban érezzük magunkat benne. Egy panellakásban is kiválaszthatjuk a színeket tudatosan, törekedve például a berendezés kiválasztásánál a természetes anyagok használatára. Fény
- Abban biztosak lehetünk, hogy minden ember vágyik arra, hogy a nap körbejárja az otthonát és reggeltől estig fénnyel töltse meg az életterét. Vidéki környezetben a szabadon álló családi házakban ez biztosan megvalósul. Azoknak, akik nem ilyen szerencsések, léteznek különböző praktikák, amelyek pótolhatják a napot. Jártam például egy olyan északi fekvésű konyhában, ahol a kisméretű ablakra feltett napsárga függöny olyan hatást keltett, mintha mindig besütne a nap.

Rend, tisztaság – Ez az a kategória, ami abszolút rajtunk múlik. A rend a lelkiállapotunk kivetülése a tárgyi világra. Kiváló lelki terápia, ha elkezdünk lomtalanítani, rendet rakni, így tisztulunk mi magunk is nemcsak testi, hanem lelki, szellemi szinteken is. A legnehezebb feladat azonban a rend folyamatos fenntartása.

Illatok
– Amikor belépünk egy lakásba és kellemes illatokat érzünk, nagyon jó érzést kelt az emberben, legyen ez egy frissen készült étel illata vagy akár egy illóolaj kellemes aromája. Természetes környezetben a rendszeres (főleg a reggeli) szellőztetés is friss levegővel tölti fel az otthonunkat.

Növények – Szomorúan tapasztalom, hogy a mai lakásokban nem divat szobanövényeket tartani. Azoknál, akiknek sok egészséges szobanövényük van a lakásban, biztosra vehetjük, hogy van állandó megújulás, fejlődés az életükben. A növények folyamatos gondozást, táplálást igényelnek, ezért itt látható az, hogy ki mennyire tud folyamatosan tenni élete megújulásáért.Tűz
- Minden emberben van egy ösztönös vonzódás a tűz felé. Ha egy lakásban van élő tűz (kemence, kandalló), akkor mindenkiben felébred a melegség, az otthonosság érzése. Próbáljuk ki, hogy mennyivel hangulatosabb úgy leülni egy közös étkezésre, ha ég a gyertya az asztal közepén. Ilyen apróságokon is múlhat egy otthon hangulata.

A fenti felsorolásból látható az, hogy egy lakás vagy ház nem feltétlenül a legújabb design szerinti bútoroktól lesz otthonos. Ez a kérdés valóban összetett és itt most csak néhány tényezőt emeltem ki. A magyar térrendezés lényege abban rejlik, hogy megvilágítsa azt, hogy mitől lesz élő egy lakás, ház. A fő kérdés az, hogyan hat az ember lelkére a tárgyi környezet és milyen rendező elvek segítenek a valódi otthon kialakításában.

2011. június 4-én indul utoljára magyar térrendezés alaptanfolyam Pilisszántón!

2011 őszétől új tematikával és időbeosztással indul egy tanéves Magyar Térrendezés Tanácsadó képzés!

További információ: www.magyarterrendezes.hu

Kérje tájékoztatónkat!
nwg@magyarterrendezes.hu

Németné Wéber Gabriella
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10797 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x