Nyárias életérzés a négy fal között?
Címlap / Otthon / Nyárias életérzés a négy fal között?

Nyárias életérzés a négy fal között?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Ha tehetnénk, akkor egész nyáron egy kellemes nyaralóban pihennénk a tenger vagy a Balaton partján. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor egyszerűen varázsoljuk a nyaralás élményét az otthonunkba, így könnyebben éljük majd meg az igazán forró nyári napokat. Rengeteg lehetőség közül választhatunk, ebben segít most lakberendezőnk: Balogh Orsolya! 

A nyár a legközkedveltebb évszak a szabadság, a pihenés és a kötetlenség miatt.  Ezt a hangulatot megjeleníthetjük a lakásunkban is, eleganciával és szépséggel fűszerezve.

Hogyan csináld? Az első lépések
  • Először is: remélem, hogy már elpakoltad a vastag takarókat, a kordbársony díszpárnákat, mivel ezek mind a melegség érzetét keltik, amire egy forró nyáron finoman szólva nincs szükség.
  • Hogyha bőr kanapéd van, akkor javaslom, hogy takard le egy vékony, természetes anyagú vászonnal, mivel a csupasz bőr igencsak tapadni fog a bőrhöz, ezzel kellemetlen érzetet keltve.
  • A súlyos drapériákat, sötétítő függönyöket is szedd le, mert ezek a nehézség, komorság érzetét keltik. Helyette használj könnyű, lenge anyagból (pl. muszlinból, organzából) készült finom, világos árnyalatú függönyöket, amelyek sokkal kellemesebb és üdébb látványt nyújtanak a szemnek.
  • Hogyha nincs légkondicionálód, akkor ki kell találni egy megoldást a levegő megmozgatására, hiszen ez nagyban hozzájárul a jó közérzethez. Nagyon jók a légcserélő berendezések, amelyek szintén állandó hőmérsékletű friss levegővel látnak el minket a lakás területén. Ezen felül jó megoldás a légkeverő lapáttal (ventillátorral) ellátott központi lámpa is. Mivel ez sokfajta stílusban kapható,  ugyanolyan jó megoldás otthonra, vagy az irodába is.Mit változtass meg?
  • Az első mindig a tervezés lépése. Ezt jobb barátokkal együtt végezni, mivel az a tér, amiben élünk, teljesen megszokott a számunkra és nagyon nehezen vesszük észre, hogy milyen pici változtatásokkal milyen nagyot alakíthatunk. Így a barátok új meglátásával, elrendezéseivel máris kellemesebb lehet az otthonunk. Kössétek össze egy kellemes vacsorával, vagy filmnézéssel és máris jó program lesz belőle.
  • Ezek után nézd meg, melyik enteriőr áll hozzád a legközelebb. Válogasd ki azokat az elemeket, amelyeket kifejezetten szépnek találsz.
  • Mindezt hangold össze a lakásod stílusával, úgy, hogy az alapbútorok maradnak, csak a kiegészítőkkel, dekor elemekkel játssz egy kicsit.

Ilyenek például a tartósító gélben tárolt virágok:

A harsány, vidám színek domináljanak a textileken és a bútorokon, illetve használj színes lámpásokat minden mennyiségben, beltérre és kültérre egyaránt, mert ezek egy könnyű nyári parti élményét idézik.A falon lévő képek is vidámságot, frissességet és nyarat sugározzanak. Mi is lehetne jobb megoldás, mint a virágok!?Használj üde virágszíneket, mint például az orgonalila. Ezzel a színnel a tudatunk a vidámságot és a természet szépségét társítja, így bátran alkalmazható kiegészítőkben, falszínekben, tapétákban.


Romantikus és praktikus védelem szúnyogok ellen, hogyha az ágyad fölé, vagy az ágy keretére egy lenge baldachint akasztasz. Az anyag szépsége és könnyedsége már önmagában is megnyugtató és nyárias hangulatot áraszt.


Összességében az a fontos, hogy az eredeti stílushoz alkalmazkodjon a kiválasztott nyári hangulatod, mert a kiegészítők teszik tökéletessé a teret, de az alaphangulatot a bútorok és a burkolatok adják meg.


Balogh Orsolya
lakberendező
Bocca Design
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5019 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x