Gőzmozdony húzza maga után a keleti blokk járgányait
Címlap / Otthon / Gőzmozdony húzza maga után a keleti blokk járgányait

Gőzmozdony húzza maga után a keleti blokk járgányait

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

A keleti blokk 60-as, 70-es évek autópiacának sokszínűségét megmutató interaktív retro autó és mozdonybemutatót tartanak június 18-án a Gyermekvasút Hűvösvölgyi végállomásán. A rendhagyó autós-vasutas napon a mozdonyok mellett Csajkákkal, Volgákkal, Skodákkal és még sínautóval is találkozhatnak a látogatók. 

A Gyermekvasút vezetősége, a Skoda Klub, a Traburg Klub és a Csajka-Volga Autóklub közös szervezésében kerül megrendezésre a Gyermekvasút Hűvösvölgyi végállomásánál a rendhagyó autós-vasutas nap, ahol nem csak a gumi, de a vas négykerekűeket is megcsodálhatják a Hűvösvölgybe kirándulók.

A rendezvény érdekessége, hogy ezen a napon üzembe helyezik a kisvasút gőzmozdonyát: nem csak személyvagonokat húz majd maga után, hanem két további vasúti kocsin négy veterán autót is. A Hűvösvölgy - Széchenyi hegy útvonalon így bárki láthatja a letűnt korok még ma is üzemképes járműveit.


„Elképesztő csodákról van szó!“ - kezdi Hidegföldi Attila, a Csajka-Volga Autóklub elnöke, a rendezvény egyik szervezője.  „A Volgákra és Csajkákra  egykor elérhetetlen álomjárgányként gondoltak, hiszen ezek a gépek valamikor a politikai-hatalmi elit igényeit elégítették ki. A luxus azonban a legtöbb ember számára még ma is éppúgy vágyott álom, mint a hatvanas években. A program célja, hogy valamennyiőnket visszarepítsen pár évtizeddel az időben és megmutassa annak a korszaknak a szinte legfontosabb presztízstárgyait.“ – mondja a szervező.

Autót nem csak úton, de sínen is láthatnak az érdeklődők, a szervezők ugyanis pályára állítanak egy majdnem 60 éves Skoda sínautót, amelyet nem olyan régen még használtak a Gyermekvasút vágányain.


A Hűvösvölgyi végállomáson, a programok fő helyszínén az érdeklődők kipróbálhatják a dízelmozdony vezetést, a hajtányozást, valamint meglátogathatják a nagy vasúti motorszervízt is. A retro hangulatú napon a gyermekeket és családokat izgalmas játékokkal és bográcsban sült lángossal várják.

A rendezvény helyszíne:
Gyermekvasút, Hűvösvölgyi végállomás

Időpontja:
2011. Június 18, 9-17 óráig.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3702 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x