A magyar nők jobban szeretnek vezetni, mint férfitársaik
Címlap / Otthon / A magyar nők jobban szeretnek vezetni, mint férfitársaik

A magyar nők jobban szeretnek vezetni, mint férfitársaik

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Meglepő eredményű felmérés született a férfi és női vezetői szokásokról. A nők jobban élvezik a vezetést, mint a férfiak, és jobban is kötődnek érzelmileg az autójukhoz, amiről többségük úgy gondolja, hogy nőnemű. 

A Shell Hungary Zrt. Legújabb felmérése szerint a gépkocsi megbízhatósága nagyon fontos a magyar autósoknak. A tulajdonosok nyitottak arra, hogy akár többet is fizessenek az autó karbantartása érdekében a minőségi üzemanyagokért: minden második magyar többet adna ki ezekre a termékekre.

Nagyon érdekesek az eredmények a férfi és női vezetési szokásokat illetően. Meglepő módon a hölgyek jobban élvezik a vezetést (57%), mint a férfiak (42%), a nők többsége pedig nyitott az új vezetési fogások elsajátítására: a hölgyek több mint kétharmada (69%) állította, hogy változtatna vezetési szokásain az üzemanyagköltségek csökkentése érdekében. A nők sokkal inkább kötődnek érzelmileg autójukhoz, illetve többségük úgy gondolja, hogy az autója nőnemű.


A kutatás a nők és férfiak különböző autós attitűdjeit vizsgálja. Általában mindenki nagyon figyel autója állapotára, a válaszadók 88%-a szerint fontos a gépkocsi megfelelő műszaki állapota. Azonban a hölgyekre jellemző, hogy félévente-évente (29-26%) egyszer viszik autójukat szakemberhez, míg a férfiak ezt gyakrabban teszik. Ők (70%), valamint a 6 évesnél fiatalabb autóval rendelkezők (69%) adott kilométerszámhoz kötik a rendszeres műszaki átvizsgálást. A hölgyek 79%-a bízza szakemberre a munkát (és nem is szereti a karbantartási munkákat), míg a férfiak csupán 69%-a cselekszik ugyanígy. Minden második magyar autóvezető vásárolna szívesen minőségi üzem- és kenőanyagot, e tekintetben nincs különbség hölgyek és urak között.

Meglepő módon a hölgyek 57%-a mondta, hogy élvezi a vezetést, ami 15%-kal több a férfiakkal összehasonlítva. A hölgyek több mint kétharmada (69%) hajlandó lenne változtatni vezetési szokásain is az üzemanyag-megtakarítás érdekében.


A kutatás rávilágított arra is, hogy a nők jobban kötődnek érzelmileg autójukhoz, többen nevet is adnak gépkocsijuknak (24%), valamint sokkal több nő gondolja úgy, hogy az autónak neme is van (nők: 60%, férfiak: 39%), méghozzá a többség szerint autója nőnemű (a nők 42%-a gondolja így). A férfiak 24%-a szerint hímnemű a saját autója, a férfiak csupán 15%-a gondolja úgy, hogy nőnemű. A legnépszerűbb autós becenevek például a női nevek: Bözsi, Suzi, Zsuzsi, az állatnevek, mint Csacsi, Cica, Öszvér, illetve az olyan becenevek, mint Maca, Dundika, Husi.

A Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. által készített felmérésben (melyet a környező országokban is elvégeztek más kutatócégek) 500 magyar válaszadó vett részt, 18 és 70 év közötti budapesti és vidéki lakos megkérdezésével.

www.morguefile.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3786 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x