Gyermekvárás - muszáj teherként megélni? 2. rész
Címlap / Otthon / Gyermekvárás - muszáj teherként megélni? 2. rész

Gyermekvárás - muszáj teherként megélni? 2. rész

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Vagy lehet a szülés és az anyaság az élet legharmonikusabb élménye is? A fizikai tünetek után most a kismama változatos lelkiállapotai kerülnek górcső alá, amelyeket az érintésterápia meglepő hatékonysággal tud kezelni, oldani, hogy a szülés valóban az legyen az anyának, ami: az élet különleges csodája. 

Gyermekvárás – muszáj teherként megélni? 1. rész >>

Az embernek egy élet felkészítése szükséges ahhoz, hogy testben és lélekben készen álljon a gyermekvállalásra, hiszen csak egészséges test képes megfoganni és nehézségek nélkül kihordani a magzatot. A lelki egészség nélkülözhetetlen szükséglet ahhoz, hogy a párkapcsolat változásaira és a későbbi gyermeknevelésre is felkészüljünk.

Vajon mi annak az oka, hogy a szüléssel kapcsolatban egy életre szóló lelki sérülést is beszerezhetünk?
Egyedül ránk, emberekre jellemző az élőlények között, hogy spirituális és lelki életet is élünk, és az élet konfliktusait nem a maguk áramlásaival követjük, hanem a nehézségként hordozzuk előbb a lelkünkben, majd a testünkben is.


Amennyiben a kismama már gyermekkorában is olyan történeteket hall, hogy a várandósság mekkora teher, hogy a házasélet látja kárát, akkor ezeket az élményeket fogja természetesként kezelni és lelki szinten szinte elvárja ezeket - így vállalva azonosságot a sors folyamában a közösséggel. Fontos a várandósság teljes ideje alatt, hogy az édesanya tudatosan kerülje a horrorisztikus beszámolókat, a sorstársak kárörvendő mosolyait – mindent, ami amúgy is ingadozó önbizalmát alááshatja. A sikertelen asszonyok sajnos megelőlegezik és általánosnak tekintik az ilyenkor megváltozott testi viszonyokkal együtt járó lelki elformátlanodást is.

A női test úgy lett megalkotva, hogy a gyermek felnövekedése az anyai méhben semmilyen gondot ne okozzon. Ha terhes állapot (melynek legtöbbször a  táplálkozás és mozgásszegény életmód az oka) kialakul, meggyengülhetnek a lelket megtámogató érzelmi alapok is. A kismama ingerlékeny és fáradékony lesz, a felesleges súlytól csúnyának látja önmagát. A párkapcsolatban is megjelenhet a diszharmónia, a türelmetlenség, ha a hárítás és menekülés eszközeihez folyamodik (akár tudatosan, akár tudattalanul).

Amikor az édesanya gyermeket vár, akkor érzékennyé, ingerelhetővé válik. Ilyenkor nyújthat segítséget egy olyan testi kezelés, mint a MET Terápia, mely a testet megerősítő érintésein keresztül oldja a lelki blokkokat.

Az első harmad jellemzője a lelki érzékenység, gyakran törik el a mécses. Az asszony még nem anya, de már nem nő. Nem érzi, hogy tartozna valahova, párja szinte biztos, hogy nem érti meg (hogyan is érthetné szegény, s különben is, ki foglalkozik a férfiakkal!!). Szinte fáj a levegő érintése, a hangok, az illatok mind-mind tornádóként hatnak az idegrendszerre. Gyakran elalszik két gondolat közben, folyton éhes és aggodalmak gyötrik. Bár kívülről ez az állapot viccesnek tűnik, belülről ténylegesen élet s halál kérdései ezek. Az anyai test utat nyit a jövőnek, de a lélek ugyanazon a kapun érkezik, mint ahol távozik. Ezért nagy tisztelettel és komolysággal kell fordulni minden belső történés felé, hiszen az asszony most terápiásan közelíti meg a nő érzelmeit, hogy majd egészséges anyává válhasson.



Hogyan tudunk ebben a helyzetben támaszt nyújtani?
Annak ellenére hogy a MET Terápia nonverbális módon oldja a lelki és testi blokkokat, a kismamákra mindig 2 órát szoktam beírni. Mindezt azért, mert fontos, hogy a kismama ki tudjon beszélni minden apró részletet, s ebben nagy segítség, ha a terapeuta már átélte (esetleg többszörösen is) ezt a túlélhetetlennek látszó időszakot. A érintések a MET során nem kérnek magyarázatot, mindössze megtartanak, ahogy egy ölelő kar nyújt biztonságot - fölösleges szavak nélkül. Ezt az információt a várandós anyuka magával viszi, és könnyebben fogja kifejezni, ha gyöngédségre vágyik, s megértőbbé válik férje felé.

A második harmadban már nagyobb biztonságban érzi magát az édesanya. Már nagy valószínűséggel a környezet is felismeri a pocakját, a dolgok egyértelműen a helyükre kerülnek. Ezzel párhuzamosan komoly gondot okozhat, hogy a nő szeretné visszakövetelni régi szépségét az anyától. Bizonytalan, hogy valaki szépséget és vonzalmat érezhet a bálnaszerű idomok irányában. Nagyon fontos feladat, hogy ebben a stádiumban humorral, de biztonságosan kezeljük ezeket az érzelmi viharokat, hiszen senki más nem fog bennünket elfogadni, ha mi utáljuk a testünket. A MET Terápia most képessé teszi elfogadni és megszeretni a megváltozott körvonalakat úgy, hogy az asszony élvezni kezdi azt, hogy él, s élet növekszik benne.

Az utolsó trimeszterben kezdődik a lelki felkészülés a szülésre. A testben való létezés örömteli megélése megerősítő lehet az önbizalomra és az öntudatra egyaránt. Ez a belső biztonság elengedhetetlen ahhoz, hogy félelem nélkül nézzünk szembe a szülés fizikai élményével. Ilyenkor még visszaköszönhetnek azok az emlékek, személyes élmények, melyek akadály gördíthetnek a problémamentes vajúdás elé. A terápia most nagy segítség lehet, hiszen gyakran ilyenkor kerülnek felszínre a gyermekkori visszaélések emlékei. A MET Terápiás kezelések során kialakult bizalom segít megoldani ezeket a fájdalmas tapasztalatokat is, és a fókuszt áthelyezni a szexualitás életadó minőségére a káoszteremtő helyett.

Tömör Erzsébet
MET Terapeuta

MET alapmodul oktatás indul szeptember 21-én!


MET I. : szeptember 21-25.
MET II.: október 19-23.
MET III. november 16-20.

Érdeklődni Tömör Erzsébet trénenél, a 70/324-0265-ös telefonszámon vagy e-mailben lehet.

Képek: Louisa Stokes / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3928 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x