Megtanulni, hogy a tanulás élvezet is lehet
Címlap / Otthon / Megtanulni, hogy a tanulás élvezet is lehet

Megtanulni, hogy a tanulás élvezet is lehet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-20

A tréning célja, hogy kialakítsa a 8-12 éves fiatalokban a tudatos viselkedés és életvezetés igényét. A fiatalokat mélyebb önismeretre motiváljuk és közösen megkeressük azokat a területeket, amelyekben a részvevők sikereket akarnak és tudnak elérni... 

Mint menthálhigiénés kineziológus, villámolvasást oktató pedagógus a tréninget úgy állítottam össze, hogy az alkalmazott módszerek egymást kiegészítve más-más szinten, más-más arányban segítik a pozitív változást. A programban a gyerekek saját bőrükön tapasztalják meg, hogy a tanulás nem feltétlenül kellemetlen tevékenység: ismereteket szereznek úgy, hogy közben jól érzik magunkat - így a részvevők otthon, a saját közösségeikben is aktívak és együttműködőek maradnak, így könnyebben mutatnak majd fel saját eredményeket is.

A gyerekek számára elsődlegesen fontos a jó iskolai teljesítmény (sokan sajnos ezzel azonosítják is önmaguk sikerességét), így a tréningben a tanulási készség fejlesztése fontos szerepet kap.


Az összeállításnál figyelembe vettem a legújabb kutatások eredményeit is, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a domináns (jobbkezeseknél a bal) agyfélteke felelős elsősorban a logikai-fogalmi gondolkodás szervezéséért, a nem domináns félteke pedig az érzelmi élet meghatározója. Amint ezt már többször kimutatták, a lelki zavarok, stresszek, félelmek, szorongások, traumák esetén a két agyfélteke egyensúlya megbomlik, ami tanulási nehézségekben, beilleszkedési zavarokban, hiperaktivitásban vagy hiperpasszivitásban stb. mutatkozik meg.

Mindezek érdekében tréning aktív részét alkotják játékos és élvezetes
  • kineziológiai Brain Gym Agytorna gyakorlatok
  • hatékony tanulásmódszertani technikák elsajátítása,
  • stresszoldási technikák készségszintű használata
  • önismeretet, társismeretet fejlesztő játékok,
  • feladatok alkalmazása, melynek révén fejlődik önbizalmuk, önértékelésük.
  • és többféle rövid és hosszú távú memóriát erősítő, segítő memotechnika elsajátítása.

A kineziológiai oldásokból jól ismert fejlesztő gyakorlatok létrehozzák az agy integrációját, hiszen a korrekciók segítik az elme és a psziché harmóniáját, testi, lelki, érzelmi és energetikai szinten egyaránt. Ezek a mozgásgyakorlatok az agy-izom kapcsolaton alapulnak, amelyek a mozgás által hatnak vissza az agyra.

- A gyakorlatok nagyon egyszerű mozgássorokból állnak, melyek létrehozzák a szemek, a fülek a test és az agyfelek koordinációját. Ezáltal a különböző információkat az agy könnyen felfogja és biztonságosan tárolja, amely az eredményes tanulás alapja.


Ennek eredményeképpen az agy stressz által blokkolt területei felszabadulnak a gátak alól. Így pedig létrejön az integrált agyműködés, melynek révén a múltbeli félelmek, szorongások, negatív tapasztalatok és hitrendszerek alól felszabadulva képesek a gyermekek a hosszabb távú koncentrációra, figyelemre, így egy jobb tanulási készség-képesség fejlődik ki.

Megértésük növekszik, hosszú és rövid távú emlékezetük egyre biztosabbá válik.

A 32.000Ft-os tréning most 53% iskolakezdési kedvezménnyel 15.000Ft –ért végezhető el.

Tanfolyam időpontja: 2011.09.25-26. 9-15h.
A csoport maximális létszáma: 10 fő
Helyszíne: pszicho- Edukációs Műhely Bp.1052. Kossuth L. u. 11.sz.12 kód.

Jelentkezési lapot a: farkasne.erzsi@gmail.com email címen lehet kérni.

Oktató: Farkasné Erzsébet 30/9964166
menthálhigiénés kineziológus, villámolvasást oktató pedagógus

www.kineziologia1.hu

Képek: photostock / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4245 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x