Otthonszülés pro és kontra - Ahol(gy) Te szeretnéd
Címlap / Otthon / Otthonszülés pro és kontra - Ahol(gy) Te szeretnéd

Otthonszülés pro és kontra - Ahol(gy) Te szeretnéd

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-02

A koraszülött kicsi babám kórházban, a szülőágyon, a saját kezembe született meg burokban, mivel se bába, se orvos nem volt jelen. Mikor kiáltásomra bejött a szülésznő, megkérdezte, miért kiabáltam. Mutattam a kezemben lévő kis csomagot, mely még össze volt kötve velem.  

– Látja, még nem volt olyan baba, aki nem jött volna ki – mondta nevetve. Azt hiszem, a bábák és szülésznők véleményét fejezte ki összefoglalva.

A gyermek is és az anya is azt szeretné, hogy megtörténjen a születés. Mindkettőjük számára helyes folyamat jön létre, ha egy egészséges asszony egy egészséges gyereket világra hoz (szerencsére kisbabám egészséges volt, néhány napon belül jól szopott).

A bábák értették meg először a szülőknek azt az igényét, hogy családi környezetben kellene maradni, s tudjuk, hogy közöttük sokan vannak, akik maguk is otthon szültek. Van, aki büszke erre, van, aki nem beszél róla, mert a kórházi személyzet nem mindenütt fogadja el ezt a megoldást.

Pedagógus-körökben se helyeseltek, amikor otthonszülésről beszéltem. Amióta fiúk-lányok egy osztályba járnak, valójában a lányok fiúsodtak, a fiúk lányosodnak.

A felvilágosítást sok helyen orvos végzi, aki nem tud, vagy nem akar a lányok mélyen érzelmi, testi-lelki funkcióiról megnyilvánulni. Legfeljebb annyit tanulnak meg a gyerekek, hogyan védekezzenek, tisztálkodjanak. De azt nem tudják, hogyan kell érzetben megkülönböztetni a hüvelynyílást, a végbélnyílást, a húgycsőnyílást. Hogyan lehet szabályozni a vizeletürítést és a székletürítést. Annyit megtanulnak, hogy társaságban vissza tudják tartani szükségleteiket, de a záróizmokat egymástól elkülöníteni már kevesen képesek. Így aztán praktikus férfigondolkodással az orvosok megelőzik a székletürítést szüléskor azzal, hogy beöntést végeztetnek. Ez bizony gyakran elmarad otthonszüléskor. Méltóbb lenne a felkészülés, ha megismernénk testünk ilyen folyamatait, és azok nem keverednének egymással. Nyugodtan merem ezt mondani, mert Hirschler doktor úr1 könyve annak idején felhívta rá a figyelmemet, és várandósságom idején gyakoroltam a záróizmok mozgatását mindenféle testhelyzetben. Zárni a vizelőizmokat, zárni a hüvelyizmokat, zárni a végbélizmokat – egymástól függetlenül.

Úgy gondolom, ha egy gyermek nem európai civilizációs gátlások között nő fel, megtanul figyelni ezekre, ahogyan Illyés Gyula Puszták népe című könyvében a kisgyerekek tanulmányozzák saját testüket és egymás testét. Ugyancsak nála olvashatjuk, miért ürítenek normálisan az egyszerű emberek, és miért jelent ez gondot a tanult rétegeknek.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 5521 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x