Fiam, ülj már egyenesen és figyelj oda!
Címlap / Otthon / Fiam, ülj már egyenesen és figyelj oda!

Fiam, ülj már egyenesen és figyelj oda!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Diszlexia, Autizmus, Hiperaktivitás, Figyelemzavar, Koordinánációs problémák? 

Manapság olyan fogalmak kerültek be a köztudatba, amelyekről 10 éve alig hallottunk. Egyre nő az olyan a gyermekek száma, akik jó intelligenciájuk ellenére sem képesek koruknak megfelelő szinten teljesíteni. Az okokat világszerte lázasan kutatják a szakemberek.

„Fiam, ülj már egyenesen és figyelj oda!”
Hányszor látjuk, hogy egy kisgyerek annyira igyekszik szépen irni vagy rajzolni, hogy görcsösen fogja a ceruzát és még a kis nyelvét is kidugja hozzá! Hányszor hangzik el, hogy a gyerek kicsit még ügyetlen, de majd belejön!

Vajon hány gyerekre – kisóvodás kortól felfele - ismer rá a szülő vagy a tanár az alábbi felsorolásból:
Túl későn tanult meg rendesen beszélni, egyedül enni vagy öltözni éjszaka sokáig bepisilt vagy sokáig szopta az ujját pici kora óta sokszor összeüti magát vagy elesik nem tornázik jól vagy nem jó a kézügyessége nehezen tanult meg biciklizni vagy úszni tengeribeteg lesz az autóban „eltehénkedik” ülés közben a széken vagy a padon legszívesebben maga alá húzott lábbal játszik, ír vagy eszik koordinálatlan vagy lompos a járása, rossz a tartása elkalandozik az óra alatt, nem tud jól összpontosítani izeg-mozog, mint a sajtkukac, látszólag ok nélkül lökdösődik nehezen megy az írás, a külalak, az olvasás vagy a számtan neki a viselkedése agresszív vagy éppen túl visszahúzódó és nem tudja megvédeni magát, a többiek mindig kipécézik túlérzékeny, gátlásos vagy talán kissé bamba hiperaktív vagy autista gyakran kiütéses vagy allergiás sűrűn van torok- vagy
középfülgyulladása, stb. Persze, mi jó szülők és nevelők, állandóan korrigáljuk őt és aggódunk.

Majd kinövi?
Tévhit! Ahogy nő, csak fokozódik mindez. Igaz, másképpen, álcázva, hiszen a környezet hatására sok mindent „megtanul”. Ez a fejlődési folyamat azonban nem igazán jön belülről, inkább kényszerből csinálja a dolgokat úgy, ahogy elvárják tőle. Aki a fentiekben felsorolt és hasonló nehézségekkel nőtt fel, ha látszólag le is küzdi őket később, egész életében kompenzál majd. Ez persze rengeteg energiájába kerül és a szervezete, vagy idegrendszere előbb-utóbb benyújtja a számlát.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4434 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x