Télapóváró dekoráció egyszerűen, saját kezűleg
Címlap / Otthon / Télapóváró dekoráció egyszerűen, saját kezűleg

Télapóváró dekoráció egyszerűen, saját kezűleg

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Készítsünk kedves dekorációt a kicsiknek, amíg megérkezik a Mikulás! Az egyszerű dekupázs technikával készült kép a szobájuk falát, ajtaját díszítheti, de akár az ablakba is tehetjük, hogy a Télapó pontosan tudja, hol is várják őt a legjobban. Kézműves tanácsadónk, Nagyné Halász Andrea segít a dekorációt lépésről lépésre elkészíteni. 

A télapóvárás izgalmas pillanatai, mikor magunk készítette dekorációval lepjük meg kis családunkat. Az  első adventi gyertya meggyújtása után a kicsik egyre izgatottabbak: mikor jön a Mikulás? E  rövid kis idő alatt, készítsünk egy helyes kis, gyermeteg , bohókás dekorációt a kicsik szobájának falára, vagy tehetjük ablakba is, akár ajtóra is köszöntő táblácskának, hogy a télapó pontosan tudja, hol is várják őt a legjobban.


Kellékek:  
  • 1 db 33 x 33 cm-es szalvéta
  • 1 db 33 x 33 cm-es rétegelt lemezből készült falap
  • decoupage ragasztó, csillámragasztó, hópaszta, olló, ecset

A szavétával most nincs sok dolgom, „csak” szét kell választani a rétegeket. Mint tudjuk, egy szalvéta több rétegű, és csak a felső, mintás vékonyka réteget használjuk.
Következő lépésként a szalvétát felragasztom a falapra, úgy, hogy a decoupage ragasztót egy lapos ecsettel  felhordom  a felületre , ezesetben ez a falap, majd óvatosan ráhelyezem a szalvétát.
Természetesen pontosan odaillesztem a szélekhez az oldalánál, ügyelve arra, hogy ne legyen majd ráncos, vagy gyűrött a szalvéta.
Majd egy száraz darab kis szivaccsal áttupfolom, gyors ütögető mozdulattal, hogy minden kis levegőbuborék eltűnjön alóla, és szép sima felületű legyen.

Ha tökéletesen megszáradt az alsó réteg ragasztó, mégegyszer átkenem a decoupage ragasztóval a szalvétás felületet, így egy „lakkozott”, tartósabb képet kapunk, amit egy tollseprűvel majd porolhatunk ha szükség lesz rá.
A szalvétánk egyenesen kívánja, hogy egy kis csili-vili csillámragasztóval feldobjuk a képet.
A havas részekre tegyünk hópasztát, kellemes, habos hatása lesz!
Miután minden kencefice megszáradt rajta, ellátjuk akasztóval és mehet a falra.

Nosza Andi  - Nagyné Halász Andrea
www.noszakreativ.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 8598 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x