Így öltöztesd ünneplőbe a lakást
Címlap / Otthon / Így öltöztesd ünneplőbe a lakást

Így öltöztesd ünneplőbe a lakást

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Az ünnepi hangulat megteremtéséhez nem feltétlenül szükségesek drága díszek, fényűző kiegészítők. Néhány apró ötlettel ízléses dekorációt készíthetsz, akár percek alatt is, és otthonodba varázsolhatod a mesés, meghitt karácsonyi atmoszférát. 

 1. Hagyományos ünnepi díszítés
Akár állítasz karácsonyfát, akár nem, a kézzel készült díszek mindenképp fokozzák az ünnepi hangulatot, és emelik a karácsony fényét.
 
 
Hagyományhű dekorációs ötlet: A négy gyertyával díszített adventi koszorú a magyar karácsonyok közkedvelt eleme. Ha igazán egyedi adventi koszorúra vágysz, az egyszerű, letisztult gyertyák mellé válassz hagyományos, kézzel készült karácsonyfadíszeket, így koszorúd a karácsonyfáddal is összhangba kerül.
 
Egy jó tanács az ötletes helykihasználáshoz, kis terekbe: Nem szeretnél karácsonyfát állítani? Próbáld ki a következőt: lógass alá a mennyezetről különféle kaspókat egy csokor fenyőággal, ragyogó füzérvilágítással és finom karácsonyi illatkeverékkel fűszerezve.
 
2. Ünnepi textíliák a bensőséges, meghitt hangulathoz
A méteráruk, takarók, párnák még kellemesebbé és még ünnepibbé varázsolhatják a karácsonyt. Ha meleg, barátságos hangulatra vágysz magad körül, válaszd a hagyományos mintákat, meleg színeket, és bátran ess túlzásokba! Rétegezd és kombináld a legkülönbözőbb anyagokat és mintákat, de arra ügyelj, hogy színárnyalataik egyezzenek, így lesz a végeredmény hívogató, mégis játékos.
 
Tipp költséghatékony dekorációhoz: A különféle textíliák használata (a lehetőségek száma végtelen) az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy otthonod stílusát az ünnepekre hangold. A karácsonyt nem a ráfordított pénz, hanem a hangulat teszi meghitté!
 


3. Lámpások, gyertyák és más hangulatteremtő elemek
A gyertyák és gyertyatartók ragyogást és fényt visznek az otthonodba. Bátran alkalmazd a különböző stílusú és méretű lámpások, gyertyatartók és teamécsesek nyújtotta kellemes, meleg fényeket. Vidítsd fel a sötét sarkokat ragyogó csillagokkal és hópelyhekkel.
 
A csinos világító füzérekkel feldíszítheted például a függönyöket az ünnepekre, de az ünnepi asztal dísze is lehet egy tálban más dekorelemekkel elrendezve. Később is használhatod őket a nyári kerti grillpartik alkalmával, de ugyanígy emelik a romantikus vacsorák fényét is az év bármely napján – így ez egy költségkímélő beruházás!
 
Tipp szülőknek: karácsonyra engedd meg gyermekeidnek, hogy saját maguk díszítsék fel a szobájukat világító füzérekkel – imádni fogják a játékos fényeket lefekvés előtt.
 


4. Dekorációs ötletek az időtlen stílus jegyében szürkével, arannyal és fehérrel
Díszítsd otthonodat szürkével, arannyal és fehérrel. A klasszikus színek és az időtlen dizájn (szívek, csillagok és geometrikus minták) párosa egy cseppnyi ünnepet csempészhet a mindennapok egyszerűségébe.
 
Tipp fenyőfadíszítéshez: a modern és hűvös hatás érdekében a díszítéshez csak egyféle díszt vagy izzót használj. Képzelj el egy fát telis-tele fehér szívekkel. Tökéletesen letisztult megjelenés modern embereknek!
 
A fehér, ezüstszürke és arany színek mind remekül illenek a karácsonyi dekorációhoz: velük téli csodavilággá változtathatod az otthonodat, és tökéletesen passzolnak a már meglévő kiegészítőidhez is.
 
 
Laza Péter, az IKEA lakberendezési szakértője
 
Képek: ikea.hu
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5334 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x