Igazságot Geréb Ágnesnek!
Címlap / Otthon / Igazságot Geréb Ágnesnek!

Igazságot Geréb Ágnesnek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-07

A mai napon, dr. Geréb Ágnes egyéves házi őrizetének évfordulóján számos hazai és külföldi magánszemély és emberi jogi jogvédő, valamint szakmai szervezet létrehozta az "Igazságot Geréb Ágnesnek" Mozgalmat. A Mozgalom célja, hogy igazságot és egyenlő bánásmódot követeljen az orvosnő számára.  

A nemzetközileg is elismert bába, szülész-nőgyógyász orvos, és pszichológussal szemben kettős mércét alkalmaz az igazságszolgáltatás, koncepciós perek folynak ellene. E kijelentéseket az alábbi tények támasztják alá:

  1. dr. Geréb Ágnes az egyetlen olyan szülész nőgyógyász Magyarországon, akinek szakmai  felelősségét kizárólag büntetőeljárás keretében vizsgálják, nem pedig kompetens szakmai grémium előtt.
     
  2. Igazságügyi szakértőként kizárólag kórházi tapasztalattal rendelkező, az otthonszüléssel szemben leplezetlen ellenszenvvel viseltető orvosok járnak el kizárólag kórházi szülésvezetési protokollok alapján, ahelyett hogy intézeten kívüli szüléskísérésben jártas hazai szülésznők vagy nemzetközi szaktekintélyek bevonásával derítenék ki az igazságot.
     
  3. 3. Az eljáró orvos-szakértők szakmai hozzáértése is kérdéses, hisz az általuk számon kért eljárások legtöbbjét a WHO a megszüntetendő, vagy a kérdéses eljárások közé sorolja.
  4. 4  Tovább erősíti a támadássorozat koncepciós jellegét a számtalan eljárási hiba. Ezek közül a legkirívóbb az immáron egy éve tartó házi őrizet. A kényszerintézkedést az ügyészség, illetve a bíróság a bűnismétlés veszélyével magyarázza, amely gondatlan bűncselekmény esetén fogalmilag kizárt.
     
A Mozgalom véleménye szerint dr. Geréb Ágnes helyzete az otthonszülés jogi szabályozása terén tapasztalt több évtizedes állami mulasztás következménye, ez sérti az ő, valamint a többi, intézeten kívüli szüléseknél közreműködő egészségügyi szakember tevékenységének szakszerű és pártatlan megítéléséhez fűződő jogát.

Kedden, azaz december 20-án az Igazságot Geréb Ágnesnek Mozgalom tagjai a fent vázolt helyzet orvoslására tett javaslataikat tartalmazó levelet, egy Igazságot Geréb Ágnesnek felirattal díszített mézeskalács kíséretében adják át számos közjogi méltóságnak.

Ina May Gaskin, Alternatív Nobel-díjas amerikai bába beszél Geréb Ágnesről és a háborítatlan szülésről:


Kép: Wikipedia - Koós Tamás
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3868 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x