5 környezetbarát tipp a családnak
Címlap / Otthon / 5 környezetbarát tipp a családnak

5 környezetbarát tipp a családnak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Mára nagyon fontossá vált, hogy megtanuljunk takarékoskodni vízkészleteinkkel. Íme néhány jó tanács, amit érdemes megfogadni, nemcsak nekünk, hanem gyermekeinknek is! 

Egy magyar ember naponta 120-130 liter vizet használ fel. Ez a mennyiség azonban kis odafigyeléssel nagy mértékben csökkenthető. Figyeljünk oda vízfogyasztásukra és építsük be a környezettudatosságot ne csak a mi, hanem gyermekeink, családtagjaink mindennapjaiba is. Tippek nekünk és gyermekeinknek:

1. Inkább zuhany, mint fürdés! Ezzel sok vizet megspórolhatunk, mert míg egy 4-5 perces tusolással 30-80 liter vizet használunk el, addig egy fürdésnél akár 150-200 liter is elfolyik.

2. Tusfürdő helyett érdemes szappant használnunk, ami gyorsabban és könnyebben leöblíthető, így kevesebb víz szükséges a mosakodáshoz.

3. Fog- és hajmosás közben ne folyjon a csap! Nem is gondolnánk, hogy három percig zubogó vízzel 36 darab 1 literes üveg tölthető meg.4. A toalett öblítésére használt vízmennyiség csökkenthető
, ha olyan öblítő rendszert alkalmazunk, amelynél ez szabályozható.

5. A mosogatógép takarékosabb, mint a kézi mosogatás, ugyanis több étkezés koszos edényeinek megtisztításához átlagosan mindössze kb. 15 liter vizet használ. A kézi mosogatással ennek a mennyiségnek akár 2-3-szorosát is elhasználjuk.


Forrás:  Kékkúti Ásványvíz Zrt.

Kép: winnond / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3280 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x