Jópofa lufis maskarák gyerkőcöknek
Címlap / Otthon / Jópofa lufis maskarák gyerkőcöknek

Jópofa lufis maskarák gyerkőcöknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

A farsangi jelmez elkészítése általában nagy fejtörést okoz a kisgyermekes anyukáknak. Jelmezt persze kölcsönözni is lehet, de az az igazi, ha a maskara saját kezűleg készül, és az alkotási folyamatban a kicsik is részt vesznek. Ezúttal két szívderítő jelmez elkészítését mutatom meg - közös vonásuk, hogy mindkettőhöz szükség van luftballonokra. 

Hőlégballon, mondd, akarsz-e lenni?


Az alábbi kellékekre lesz szükséged: nagyméretű kartondoboz (igazodjon a gyermek magasságához), tempera vagy vízfesték a doboz dekorálásához, 4 méretre vágott hungarocell hasáb "könyöklőnek", ragasztó, 4 textil- vagy vászonzsák (nehezéknek), 2 db kb. 1,5-1,5 méretű erősebb textilszalag, 4 vastagabb, legalább 40 centis pálca. Színes kötözők, héliummal töltött luftballonok (nagy helyigényük miatt 8-10 darabnál többet nem érdemes felhasználni).

Tipp: mivel a héliumos töltés meglehetősen drága, a jelmez úgy is mutatós lesz, ha csak 2-3 héliumos lufit használsz, és a többit magad fújod fel. Ennél a jelmeznél azzal is kalkulálj, hogy a lufikat el tudod-e biztonságosan szállítani a "tett", azaz a buli helyszínére, vagy lesz-e időd arra, hogy a rendezvény előtt helyben felfújd a lufikat.

Készítési folyamat: ollóval vagy szikével vágd le a doboz alsó és felső oldalát! A doboz négy oldalát a fotón látható módon - 2-3 különböző barna árnyalatú festékkel - fesd le, s hagyd megszáradni! A fapálcákat erősítsd a doboz belső sarkaira (fontos, hogy "bombabiztosan" rögzítsd, használj ragasztószalagot), hogy jól tartsanak, legalább 5 centi szélességben rögzítsd a pálcikákat!

A képen látható formában készítsd el a hőlégballon tetejét - ehhez használd fel a doboz levágott oldalait. A ballon tetejéhez is rögzítsd a 4 fapálcát. Ragaszd fel a könyöklőt az előzetesen méretre vágott, lefestett hungarocellből! Készíts négy könnyű anyaggal (újságpapírral, vattával stb.) kibélelt zsákocskát, ami "nehezékként" fog szolgálni, az első és hátsó oldal széleire kettő-kettő zsák kerüljön. Végül, hogy a gyermek a nyakába tudja akasztani a ballont, a fotón látható módon fűzd át a doboz első és hátsó oldalain a kb. 1,5 méteres szalagot. Jöhet a befejező művelet, a lufik felhelyezése, ezt a farsangi mulatság helyszínén célszerű elvégezni.


Érik a szőlő...


A hőlégballonnál sokkal könnyebben elkészíthető ez a jelmez. Kellékek: 20-30 lila vagy vegyesen zöld és narancssárga luftballon. Ugyanennyi apró biztosítótű. Néhány saját készítésű vagy hobbi boltban beszerzett papír vagy textil szőlőlevél, sapka.

Öltöztesd a gyerkőcöt zöld vagy lila színű nadrágba és pólóba! Fújd fel a lufikat (jól jöhet a kézi pumpa), köss rájuk hurkot - nehogy leeresszenek! Majd egyesével, fentről lefelé haladva rögzítsd a gyermek ruhájára! A nagyobb lufik a felsőre kerüljenek, és ügyelj az elrendezésre is, a lényeg, hogy kialakuljon a szőlőforma. A sapkára erősíts pár szőlőlevelet.


Mesterházy Mónika
www.eletszepitok.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10174 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x