Tippek farsangi arcfestéshez
Címlap / Otthon / Tippek farsangi arcfestéshez

Tippek farsangi arcfestéshez

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Itt a farsang, áll a bál... viszont nem minden gyerkőc szeret jelmezbe bújni, s ha így van, nem is szabad rájuk erőltetni. Áthidaló megoldás lehet az arcfestés - s ha a gyermek ebben partnernek bizonyul, az arcfestésben kevésbé gyakorlott anyukáknak is érdemes megpróbálkozniuk egy-egy maszk elkészítésével. Mutatok néhány könnyen elkészíthető, aranyos változatot. 

Változz kistigrissé!Kellékek: citromsárga, narancssárga, fehér, fekete arcfesték, vékony ecset, kozmetikai szivacs.

A narancssárga festéket kozmetikai szivaccsal vékony rétegben (mintha alapoznál) kend szét egyenletesen az arcon az 1. fotón látható módon, majd az arc alsó részét ugyanezzel a technikával színezd citromsárgára.

Fogd az ecsetet és fehér színű festékkel rajzold meg a szemöldököt, szivaccsal pedig az orr alatti részen alakítsd ki a tigrispofit. Az alsó ajkakra a képen látható módon rajzold meg a "kis ragadozó" 2 tépőfogát.

Vedd a fekete festéket, s jöhet a záróművelet: egészítsd ki fekete vonalakkal a szemöldököt, az alsó-felső "cirmokat", rajzold meg a bajuszt, adj fekete kontúrt a fogaknak, s végül pingáld ki a kistigris orrát!


Így lehetsz bájos pillangólány
Kellékek: világoskék, sötétkék, pink, fehér arcfesték, csillámpor, ecset, kozmetikai szivacs.

Rajzold meg kék festékkel a kis pillangó kontúrjait, majd fogd a szivacsot és óvatos mozdulatokkal oszlasd el egyenletesen az arcon a festéket.

Ha elkészült az alap, fogd az ecsetet és pink színű festékkel rajzold meg a kontúrokat! A 2. fotón látható módon dekoráld a pillangó testét és szárnyait.

Sötétkék és fehér (vagy más világos színű) festékkel tovább díszítheted a pillangót. Csillámport is tehetsz a szem alatti részre.


Ha akarsz, pókemberré válhatsz
Sajnos, vagy nem: bizonyos életkor után nehéz megúszni, hogy a gyermek a felkapott akcióhősöket utánozza. A pókember farsang idején is népszerű figura, maszkja játszi könnyedséggel elkészíthető.

Kellékek:
fehér, piros, fekete arcfesték, vékony ecset, kozmetikai szivacs.

Elsőként a szem körüli "monoklik" kontúrját rajzold meg ecsettel a fotón látható módon, majd vékony rétegben vidd fel szivaccsal a festéket - mindenképp érdemes figyelni a reakciót, nehogy az arcfesték irritálja a gyerkőc szemét!

Jöhet a piros festék: szivaccsal, mintha alapoznál, vékony rétegben oszlasd el az arcán! Végezetül vedd az ecsetet és fekete festékkel "hálózd be" a pókember pofikáját.


Hová mégy te kisnyulacska?Végezetül egy bájos maszk kislányoknak!

Kellékek: fehér, rózsaszín, fekete arcfesték, vékony ecset, kozmetikai szivacs.

Rajzold meg a nyuszi arcát - előbb a kontúrjait, majd szivaccsal vékony rétegben vidd fel a fehér festéket. A nyuszi metszőfogait fesd az alsó ajkakra!

Jöhet a rózsaszín kontúrozás: szivaccsal satírozd körbe a nyuszipofát, kerüljön egy kis pötty - vagy inkább szívforma - az orrocskára.

Vedd az ecsetet, és fekete színnel fejezd be a maszkot a 3. fotón látható módon.


Képek forrása: Face Painting Designs

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10315 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x