Saját mesekönyvéről álmodik Ercsi
Címlap / Otthon / Saját mesekönyvéről álmodik Ercsi

Saját mesekönyvéről álmodik Ercsi

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Új fogalmat kóstolgat a hazai internetes közösség. A Crowdfunding, avagy a közösségi finanszírozás Amerikában már sokaknak váltotta valóra álmait. Az itthon csak most indult első kísérletezők meglepő történetekkel találkoznak nap, mint nap. Az indulj.be szerkesztőitől kaptuk meg Ercsi történetét. 

Ercsi, vagyis Koncz Erika évek óta meséket ír gyerekeknek. Készített egy weboldalt, ahol össze is gyűjtötte az egyre sokasodó történeteket, mindenki örömére. Egy napon bekopogott egy kiadó, hogy kiadná a meséket, készült is kézirat, ami két éve ott porosodik a fiókban, azzal a meghagyással, hogy ha Ercsi összeszed 800 000 forintot, akkor azonnal nyomdába kerül a könyv. Szokványos magyar történet… jelenleg még befejezetlen, rossz mese, ahogy a kisfiam mondaná.
 

Erika nem mondott le az álmairól és szerencsére elindult egy Facebookos ötletversenyen, hogy megszerezze azt a fránya pénzt. A mi közös történetünk is itt - valamikor nyáron - kezdődött, amikor a Budapest Bank Valóra váltó pályázatán az Ercsi Mese terve is támogatás nélkül maradt. Pedig álmok, csodák és mesék nélkül szegényebb lenne a világ. Lehet, hogy csodálkozni fogtok, hogy még sosem találkoztam Ercsivel, de miután egyre többet tudtam meg róla, eldöntöttem, addig nem nyugszom, míg az a bizonyos összeg meg nem lesz. (Ercsi sok éve kerekesszékben tölti mindennapjait, de annyira imádja a gyerekeket, hogy személyre szóló meséket ír mindenkinek.) Szerencsére párja mindenben mellette áll, de a pénzt maguktól nem tudnák összeszedni.

Egy hete azonban minden egy csapásra megváltozott és hiszek benne, hogy Ercsi álmai megvalósulhatnak annak az oldalnak a segítségével, amelyet jómagam (az Ember a vízben blog szerzője) társaimmal elindítottunk. Az indulj.be - az első hazai ötleteket segítő - oldal Ercsi projektjét az elsők között indította el, s az elmúlt héten már sok ezer forint gyűlt össze azoktól, akik megismerték Ercsi történetét és persze lett azóta készséges, kedvező árú nyomda, és ingyen szerkesztő is, meg mesefestő is a könyvhöz, sőt ingyen mobil alkalmazásfejlesztő… szóval minden halad a siker felé…

Sokkal hitelesebb, ha őt magát idézem:
„2004-ben kezdtem meséket írni. Azzal kezdődött, hogy találkoztam Mester Bogival. Nála szebb, kedvesebb, okosabb kislányt én még azóta sem láttam. Akkora hatással volt rám, hogy elhatároztam, írok róla egy mesét. (13 lett belőle) Azóta szinte minden ismerősöm saját mesét kért tőlem, ezért az elmúlt 7 évben rengeteg mesét írtam. Sok új szereplővel gazdagodtam. Itt van Marci, Émi, Boti, Ricsi, Martin, Martina, Angéla, Kende, Hanga, Zselyke, Dominika, Ádám, Levente, robot, nagy fehér cápa, Lüketóni, Stefánia és még sorolhatnám. Siker sztori egytől-egyig. Remélem, hogy az internet segítségével most rátalál az oldalamra egy csomó lelkes meserajongó, aki felismeri a tehetségem és módjában áll támogatni a kiadást. Minden támogatást szívesen fogadok, ami közelebb visz a könyvem kiadásához.”Hiszek benne, hogy vannak történetek, amelyek érdemesek a happy endre, s az oldalon olvasható megjegyzések is ezt mutatják. Jelentkezett már szerkesztő, aki ingyen szerkesztené, van zseniális mesefestőnk Bojtor Verebella személyében, sőt okostelefonra is elkészítené már valaki a történeteket. Hihetetlen… a csodától egy karnyújtásnyira vagyunk. Szeretném, ha ti is részt vennétek ebben a csodában.

Megjegyzem, Ercsi az első két héten már majdnem 150.000 forintnyi támogatást kapott a nagylelkű támogatóktól. Az eddigi 16-17 támogatóból következtetve, 40-50 ember egy mozijegynyi támogatással sikerre viheti Ercsi álmait.

Több információt itt találhatsz >>

Kép: Danilo Rizzuti / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3084 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x