A nők és gyermekek elleni erőszak úttörői: BKV ellenőrök!...
Címlap / Otthon / A nők és gyermekek elleni erőszak úttörői: BKV ellenőrök!

A nők és gyermekek elleni erőszak úttörői: BKV ellenőrök!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Ne fordítsuk el a fejünket, ha túlkapással találkozunk, hanem hívjunk mi magunk rendőrt, ha azt tapasztaljuk, hogy az ellenőrök vélt hatalmukkal visszaélve bántalmaznak - akár lelkileg, akár fizikailag - olyanokat, akik hátrányos helyzetűek velük szemben! A terror semmilyen formában nem megengedett, még akkor sem, hogyha az ellenőröknek látszólag "igazuk van". 

Nagy divat manapság szót emelni a családon belüli erőszak ellen. Ám nem divat az utcán megvédeni a gyengébbeket, ha bántalmazásnak esnek áldozatul. Pedig jó lenne, ha az utca embere – esetleg az utca asszonyai! – számíthatnának egymásra, ha baj van!

Vajon belefér-e a bántalmazás kategóriájába, hogyha 8-10 egyformán öltözött, markos fickó beszorít egy metróállomás sarkába egy alig 150 centis japán nőt, fölé magasodnak, majd hosszú perceken át sakkban tartják?

Vajon erőszak-e az, ha egy 10 éves, ropi alkatú balett óráról hazafelé tartó kislányt szájremegésig és zokogásig vegzál két 100 kiló feletti férfiruhát viselő (férfinak mégsem nevezhető) ellenőr, majd le akarják szállítani a járműről télen, este?

Vajon csupán erőszak-e – vagy esetleg összejátszás - hogyha egy a metróból felfelé rohanó férfit lefognak, miközben a kirablóját üldözi – a rablónak ezáltal egérutat engedve?

Vajon erőszakban való bűnrészesség-e, hogyha Te, kedves olvasó, mindezt végignézed és nem csinálsz semmit?


A kérdésekre nem szeretnék választ adni – az elmúlt napok/évek keserű tapasztalataiból csupán a legkirívóbb eseteket írtam le. Amikor ezeket bármilyen társaságban elmesélem, mindenki ontja az erőszakos cselekményekről szóló történeteket. Tökéletesen egyetértek azzal, hogy jegyet KELL venni, érvényes jeggyel kell rendelkezni. Ám azt nem értem, hogy miért kell bántalmazni azokat, akik esetleg jóhiszeműen jártak el, vettek jegyet, de nem értették a lyukasztók működését, vagy a sok dioptriás szemüvegükön át nem látták, hogy a tömbjegy adott lapján már volt egy halovány korábbi pecsét...

Akit kiraboltak, megfosztottak értékeitől, azt miért kell lefogni és őt bűnözőnek kikiáltani, tovább nehezítve helyzetét? Miért kell pszichés terror alá vonni egy 10 éves kisgyereket, ha a balett teremben felejtette a holmiját, benne a diákigazolványával és a bérletével? Hová lesz az ember azokból, akik ezt megteszik – és hová azokból, akik végignézik?

Minden tisztelet a kedves, tisztességes, emberséges jegyellenőröké. Elsősorban az ő dolguk lehet, hogy kiszorítsák maguk közük azokat, akik vélt hatalmukkal visszaélve a gyengébbeket bántalmazzák. Jelen cikk egyértelműen a tisztességes utazás mellett, de az erőszakszervezetek ellen foglal állást. Ha megtehetjük, hívjuk ki mi magunk a rendőrt, mondjuk el, hogy mit láttunk, tapasztaltunk. Az érvényes jegy/bérlet nélküli utazás az ember alkotta szabályok megsértése. Viszont a gyermekek és nők megfélemlítése is bűncselekmény, s nem az ember alkotta szabályok, hanem egy jóval magasabb erkölcsi-etikai szabály elleni vétség is lehet. Lépjünk fel határozottan, egyúttal törvényesen, ha bántalmazást tapasztalunk!


Sajnálatos tapasztalat, hogy a BKV saját embereivel szemben egyáltalán nem alkalmaz retorziókat, így csak a rendőrségi feljelentés az, ami hatásos lehet.

Köszönjük, ha elmondod esetleges saját élményeidet a cikk mögött! Szabjunk gátat az értelmetlen erőszaknak!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4774 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x