Kösd az ebet mentális pórázra!
Címlap / Otthon / Kösd az ebet mentális pórázra!

Kösd az ebet mentális pórázra!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Avagy hogyan lehetséges a kutya- vagy gyereknevelés gondolati síkon, meditációs vagy koncentrációs gyakorlatok segítségével, amikor már minden más eszközünk csődöt mondott? 

Mindennapi sétám a réten életem szerves része, mint a levegővétel - ha rövid idő is, teljesen ellazít, inspirál, ha kell, kicserél, ha kell, áthangol. Egyedül szeretem megtenni, de Maya, a berni pásztor is jön velem. Ma azonban teljesen egyedül mentem, mert szerettem volna egy fa tövében hosszan időzni egyedül, élvezni az egyedüllétemet ezen a csodálatos napsütötte délutánon, azonban ha Maya jön, nem hagyna békén: hozzám dörgölőzne, nyalogatna, mindenféleképp simogatást szeretne kieszközölni. Ezért otthon hagytam.

Kedvenc fám tövében mélyen elmerült állapotban szemléltem a felhőket, élveztem a szellőt az arcbőrömön, amikor trappolást hallottam, s mancsokat a mellkasomon, s Maya már a fülemet nyaldosta. Hát nem erre vágytam. Már rég megtanultam, hogy amit nem szeretnék, azt nem hangoztatom, mert még többet kapok belőle - ezt sem a kutya, sem a gyerekeim felé nem alkalmazom (sem senki felé, azt mondd, gondold, amit szeretnél!) Tehát, a ne csináld, menj arrébb, nem, ne tedd kifejezéseket töröltem a szótáramból. De Mayánál az ellenpólussal is kudarcot vallottam, az ül, fekszik, arrébb szavakat tőlem nem fogadja el. Nagyon nem szeretem, ha kutyaszőrös a szoknyám, kutyanyálas a fülem, de mindezt most nagy mennyiségben kaptam, igyekeztem kezemmel simogatva távolabb tolni nagytestű kutyámat, de játéknak fogta fel. Ekkor megadtam magam és elképzeltem, hogy Maya nyugodtan fekszik mellettem, és nem ér hozzám. Közben persze lúdbőröztem a sok nemkívánatos szeretet-megnyilvánulást.


Beszéd nélkül, kitartóan tartottam elmémben a nyugodtan fekvő kutya képét, annak ellenére, hogy épp nagy dózisban kaptam a nyalogatást. 2 vagy 3 perc telhetett el, nekem végtelennek tűnt, mikorra a kutya elméje átvette a képet, s lefeküdt tőlem fél méterre, s az elkövetkező húsz percet nyugalomban töltöttük. Akkor pattant fel és kezdte el újból a rám mancsozást, amikor befejeztem a pihenést, én is elkezdtem a gondolati pörgést, s már a nap további tevékenységein jártak az újból igen intenzív gondolataim.


Koncentrációs gyakorlatok, meditáció:
Kéri Mónika
30/999-56-40

Kép: Bob Lowe / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3879 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x