A kertészet új csodája, a kókuszföld
Címlap / Otthon / A kertészet új csodája, a kókuszföld

A kertészet új csodája, a kókuszföld

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Az, aki cserépben vagy balkonládában kertészkedik otthon, pontosan tudja, milyen zsákszámra hazahordani a földet. Én is ebben a cipőben járok - pár ládányi földdel letudom a tavaszi, nyári kerti szezont. Mivel mindenből az az olcsóbb, ha sokat veszünk, ezért 50 literes zsákokban hordtam haza az egészséges anyaföldet - egészen addig, míg nem fel nem fedeztem a kókuszföldet. 

Ezt kókuszrostból csinálják, amit összepréselnek, és kiszárítják, így végül egy tégla nagyságú és pillekönnyű dolog lesz belőle.


Ezt otthon egy vödörbe kell tenni, felönteni vízzel, és csodák csodájára egy vödör föld lesz belőle. Azon túl, hogy praktikus, a növényeim is imádják: nem kell annyit öntözni, mintha rendes virágföldbe raknám őket, tehát kevesebb munka van vele, és a növények is jobban érzik magukat.

Egyetlen hátránya van, hogy mivel ez ugye mégsem föld, itt pótolni kell a tápanyagot tápszerrel, tehát ami hiányzik belőle, azt utólag pótoljuk, és készen is van.

Most jönne a de, mert ilyenkor derül ki, hogy nagyon jó, nagyon szép, de annyiba kerül, mintha aranyból lenne. De nem drágább, mintha rendes zsákos virágföldet vennénk. Viszont annyira ismeretlen dologról van még szó, hogy a nagy áruházláncok se árulják. Sőt, ha kérdezem, néznek rám, hogy az meg mi lehet.
 
De az internet minden bajra orvosság, erre is. Ott rá lehet lelni, mert már rengetegen helyen árulják, csak valami érthetetlen módon nem reklámozzák eléggé, és ezért kevesen ismerik.

Ha ez mind nem volna elég, nyár végén, amikor már minden egynyári virág elvirágzott, a ládákban maradt kókuszföldet csak bele kell önteni egy zsákba, és a következő nyáron megint újra használható. Sőt, azok a magok, amelyek tavaly nem hajtottak ki, meglepetésszerűen kihajtanak az új ládában. Így nem csak utat és időt spórolunk, hanem nézegethetjük is a kis hajtásokat:  na ebből vajon mi lesz?


Ziegler Zita
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 14574 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x