Ültessünk és neveljünk avokádót!
Címlap / Otthon / Ültessünk és neveljünk avokádót!

Ültessünk és neveljünk avokádót!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-20

Sok szó esett már ezeken az oldalakon is az avokádóról, és annak rengeteg jó tulajdonságáról. A zöld színű, körte alakú avokádó húsának elkészítéséről már sokat olvashatunk, de a közepén található pingponglabda nagyságú, és alakú magjáról még nem. Pedig ebből, mint minden más magból, mi magunk is ültethetünk otthon saját növénykét. 

Az első feladatunk, hogy a magot csíráztatjuk. Ehhez a magba négy darab fogpiszkálót szúrunk keresztalakba. Ezt én most egy vöröshagymán mutatom meg, íme:

 
Utána, ahogy a képen is látjuk, rátesszük egy pohárra. A pohárba annyi vizet teszünk, hogy elérje a mag alját. Ezt követően folyamatosan pótoljuk a vizet, hogy a mag alja mindig vízben legyen.
Nem egy gyorsan növő növény, ezért hetekbe telik, amíg rendes gyökérzetet fejleszt. Ha ez megvan, akkor földbe ültetjük.

Megvallom őszintén, hogy ha már több magom is volt, kísérleteztem több módszerrel is.
Volt, amiről leszedtem a mag barna héját, de volt, amit héjastul a földbe dugtam.
Nekem a földbe dugott mag eredt meg. A mondás is azt tartja, hogy "szürke minden elmélet, ám zöld az élet aranyfája"! Ezért, ha eredményt akarunk elérni, akkor érdemes több módon próbálkoznunk.

Itt az én növényem:

 

Aki otthon szeretne szüretelni, annak rossz hírem van: csak 100 év múlva válik termővé.
De szerintem az az élmény, hogy egy magból egy különleges és csodálatos növény nő, minden pénzt megér. :)
Később, de ahogy látom, ezt már a következő generáció dönti el, úgy kell majd metszeni, hogy eldöntsük, fát vagy bokrot szeretnénk nevelni az avokádónkból.
Száz szónak, vagyis.ez esetben száz évnek is egy a vége, avokádót csak a kertészkedés kedvért ültessünk, de azért nagyon megéri.

Ziegler Zita
Képek: africa / FreeDigitalPhotos és a szerző saját fotói
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7264 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x