Példaértékű civil összefogás a családon belüli erőszak...
Címlap / Otthon / Példaértékű civil összefogás a családon belüli erőszak szabályozásáért

Példaértékű civil összefogás a családon belüli erőszak szabályozásáért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

2012. március 1. és május 1. között Halász Pálma, az Élet-Érték Alapítvány elnöke kezdeményezésével 103 159 aláírás gyűlt össze a családon belüli erőszak megfékezéséért. Ötvenezer érvényes aláírásra van szükség ahhoz, hogy a parlament napirendre tűzze a családon belüli erőszak, mint önálló büntetőjogi tényállás szabályozásának megvitatását. Halász Pálma május 1-jén 15 órakor adta át az összegyűjtött aláírásokat az Országos Választási Bizottságnak. 

„Köszönöm mindenkinek, aki az ügy mellé állt, fantasztikus támogatást kaptunk. Remélem, hogy kezdeményezésünk meghozza eredményét; a családon belüli erőszakot önálló törvényi tényállásként szabályozzák, s kialakul egy ezt támogató bírói gyakorlat” – mondta Halász Pálma, az Élet-Érték Alapítvány elnöke.

Magyarországon ma minden ötödik nőt érint a családon belüli erőszak valamilyen formája, legyen az fizikai vagy szexuális bántalmazás, lelki kiszolgáltatottság vagy anyagi fenyegetettség. Halász Pálma, az Élet-Érték Alapítvány elnökének kezdeményezéséhez az AVON Magyarország mellett közéleti személyiségek,többek között Ábel Anita, Bombera Krisztina, Csonka András, Danny Blue, DJ Dominique, Farkasházi Réka, Gesztesi Károly, Jaksity Kata, Kandász Andrea, Katus Attila, Ladinek Judit, Makranczi Zalán, Mautner Zsófia, Németh Kristóf, Ördög Nóra, Palácsik Tímea, Perjés János, Puskás Péter, Rippel Ferenc, Rippel Viktor, Szabó Győző, Szabó Patrícia, Szekeres Adrien, Tabáni István, Tarjányi Péter, Andy Vajna, Vándor Éva és Zsédenyi Adrienn; civil szervezetek, nagyvállalatok ésszámtalan önkéntes is csatlakozott. Példaértékű civil összefogás keretében két hónap alatt 103 159 aláírás gyűlt össze, melyeket Halász Pálma május 1-jén 15 órakor adott át az Országos Választási Bizottságnak.„A családon belüli erőszak áldozatául esők támogatása vállalati felelősségvállalásunk egyik kulcs küldetése. Ha ilyen jó üggyel találkozunk, nem kérdés, hogy melléállunk, s felszólalunk a nőket érintő családon belüli erőszak ellen. Az összegyűjtött aláírások száma elképesztő, ez bizonyítja, hogy céljaink megvalósítása valódi és létező társadalmi problémák leküzdését segíti elő. Ez úton is szeretném megköszönni a közreműködést elsősorban tanácsadóinknak, akik több mint 50 000 aláírással támogatták az ügyet. Hálával tartozom kollégáimnak, a támogató alapítványoknak, szervezeteknek, önkénteseknek, és mindenkinek, aki munkájával és aláírásával bármilyen módon hozzájárult a célok megvalósításához. Vezetőként és magánemberként is példátlannak tartom a gyűjtés során megvalósult összefogást. Őszintén remélem, hogy a kezdeményezés sikerrel járt, és legalább 50 000 érvényes aláírást tudtunk ma átadni az Országos Választási Bizottságnak. Az eredményes aláírásgyűjtés lehet az első lépésünk egy hosszú úton, a családon belüli erőszak megfékezése felé”
– mondta el Sebastian Bako, az AVON Duna-csoportjának ügyvezetője.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2899 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x