Teremtsünk otthon friss, tiszta levegőt!
Címlap / Otthon / Teremtsünk otthon friss, tiszta levegőt!

Teremtsünk otthon friss, tiszta levegőt!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A levegő a lételemünk, nélküle nem tudunk meglenni. Bár ugyanazt a levegőt használjuk, sokkal jobban érezzük magunkat, ha erdőben, vidéken, vagy egy vízparton sétálunk. Ezt a klímát otthon is megteremthetjük egy meglepően egyszerű eszközzel, olyannal, ami negatív ionokat bocsájt ki. 

Hogyan függenek össze a negatív ionok és a friss levegő?
A levegőben kétféle ion van: negatív és pozitív ion. A negatív ionoktól érezzük frissnek a levegőt, ezt az élményt erdőben, természetes környezetben és víz közelében tapasztalhatjuk meg.
A vidéki tiszta levegőben 4000 negatív ion van köbcentiméterenként.
Ha vízparton vagy egy nagyobb eső után mérjük, ez a szám 10000 negatív ionra növekszik, és ezt a kellemes közérzetünk is mutatja.
A pozitív ionokkal teli városi levegőnél ez a szám 100 körül van. Ezt a por, az elektromos berendezések, a szmog, a füst, és minden más egyéb káros anyag okozza.

A negatív iont kibocsájtó eszközök nagyon egyszerűek: a levegőben található pozitív részecskéket  a negatív ionokat kibocsájtó készülék részecskéi mágnesként vonzzák. Minél több egészséges ion van a levegőben, annál inkább "kiszűri" a szállongó pozitív részecskéket.
Az ionizált részecskék kis idő múlva telítődnek, és lehullanak a földre, mikroszkopikus méretük révén szabad szemmel nem láthatók, de a porral, piszokkal együtt ezt is felsöpörjük.


Eszközök az egyensúly helyreállítására
Ma már egyre több eszköz áll rendelkezésünkre, például az ionos ventillátor. Több megoldás is létezik negatív ion kibocsájtására. Hideg párásító készülékekben is találunk ionos változatot. Ha ultrahanggal együtt működik, akkor a levegő ionizálásán túl még fertőtleníti is.
Érdemes néha keresgélni a neten, mert egyre jobb megoldásokat találnak, hogy negatív ionok közelében legyünk, és így komfortosabban, egészségesebben élhessünk.

A pozitív ionok nagyon sok problémát okoznak. Fejfájás, a vérnyomás növekedése, koncentrációs képesség csökkenése, stressz, fáradékonyság, idegesség, alvásproblémák kialakulásának hátterében a sok pozitív ion jelenléte is lehet az ok.
Viszont minél több negatív ion vesz körül minket, annál pihentebbek, nyugodtabbak leszünk.

A kellemes testi és lelki egyensúlyon túl már hajszárítóban is létezik ionos, bár valószínűleg nem ez a készülék az, amire égetően szükségünk lehet a jó közérzetünkhöz. Csak az érdekesség kedvéért, a hajszárítóba azért teszik bele, hogy a szárítás után, a feltöltödött hajszálakat kordában tartva, a formázás sokkal gyorsabb és egyszerűbb legyen.

A jó ionok használata nem csak egyszerű, de a hosszú és egészséges élet alapja.

Ziegler Zita
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4029 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x