Ember a Vízben: civileknek segít a közösség
Címlap / Otthon / Ember a Vízben: civileknek segít a közösség

Ember a Vízben: civileknek segít a közösség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Az Ember a Vízben blog közösségi támogató oldalt épít, alternatívát tervez az egy százalékért küzdő civil szervezetetek számára. Az indulj.be innovatív modelljét karitatív célokra használná az egyik alapító. 

A közösség erejével támogatná a civil szervezeteket az Ember a Vízben Főállású Angyal jelöltje. Egy nemrégiben meghirdetett Facebook versenyen kampányol az első karitatív közösségi finanszírozási oldal megálmodója. Az ötletgazdát a Kézenfogva Alapítvány támogatja tervei megvalósításában.

Az Ember a Vízben története egy robbanással kezdődött, s szerencsére nem ért véget azzal, hogy a csobánkai család házát szétrombolta egy kandalló. A 2011. december végi baleset hírére megmozdult egy egész falu, a barátok, ismerősök, sőt az internetes közösség is. Mindenki segíteni szeretett volna, adománnyal, pénzzel, gyermekruhával, volt, aki a keze munkájával, vagy egy blog bejegyzéssel. Itt vége is lehetne a történetnek, ha a családfő nem lenne húsz éve újságíró, internetes közösség-építő. A támogatásokat megköszönő blogból, mára mindenki számára nyitott online közösség épült, ahol bárki megoszthatja történetét, elmondhatja miként jött ki nehéz helyzetéből.

Az Ember a Vízben blog mostanra számos karitatív feladatot felvállalt, közreműködik a Bónusz Brigád karitatív aukcióiban, keresi a kapcsolatot minden olyan szervezettel, ahol segíthet azzal, hogy elmondja a történeteiket. Az oldal megálmodója hisz benne, hogy a bajban a közösség képes segítséget nyújtani a rászorulóknak, legyen az baleset, anyagi kár vagy váratlan betegség.


Megéreztem, hogy valami olyanba kell kezdenem, amivel mások is megfordíthatják a sorsukat. – meséli Turcsán „Shy” Tamás az Ember a Vízben alapítója. Korábban sem állt távol tőlem a közösségi adományozás világa, de amióta elindultak az első közösségi finanszírozási oldalak, azóta biztos vagyok benne, hogy ez a megoldás a problémákra.

Az Ember a Vízben tervei között szerepel egy olyan közösség felépítése, amely túlmutat az egyes emberek problémáján, s lehetőséget teremt a gyakran anyagi problémákkal küzdő, forráshiányos civil szervezetek bemutatkozására, céljaik közösségi támogatásának megszervezésére. Ehhez persze az Ember a Vízben készítőinek is segítségre, támogatókra és partnerekre van szükségük.

Tavaly már beneveztek a Vodafone Főállású Angyal pályázatára, amelyen projekt szélesebb körben ismertté vált és az első 20 között végzett. Idén ismét nekifutottak a pályázatnak, s a június 3-ig tartó közösségi szavazáson jelenleg is az első 10-ben van a pályázatuk.

Az Ember a Vízben elindítását a közösség segítő szándéka ihlette, az a gondolat, hogy szinte minden nehéz helyzetből van kiút – meséli az alapító. Világunkban temérdek probléma vár megoldásra, s egyszerűnek látszik, mégis igen bonyolult feladat a segítő szándékú emberek és a bajbajutottak összekapcsolása. A segítség csak akkor hatékony, ha tényleg eljut azokhoz, akiknek szánjuk. Ehhez viszont egy olyan átlátható rendszerre van szükség, ahol a segítségre váró pontosan megfogalmazhatja, mire van szüksége, s a támogatók pontosan látják, hogy mire fordították az összegyűjtött forintjaikat.


Ember a Vízben - Turcsán Tamás
E-mail: emberavizben@gmail.com

Kép: www.FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2912 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x