Új kihívások előtt a repülő kutyák
Címlap / Otthon / Új kihívások előtt a repülő kutyák

Új kihívások előtt a repülő kutyák

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Magyarországon rendeznek először Európa-bajnokságot a nálunk is népszerű kutyás frizbi sport egy mozgalmasabb, látványosabb változatából. A repülő kutyák és gazdáik június 16-17-i Dog Chow DiscDogathon versenyén öt izgalmas számban mérik össze tudásukat a Telekom Gyerek Szigeten. 

Pár éve még nem sokan ismerték őket, napjainkban már igazi sztárok a frizbis kutyák. Nem véletlenül, hiszen itthon és számos európai és világversenyen is bizonyították a magyar versenyzők, hogy kutyasportban is az élmezőnyben vagyunk. A kupán korra, nemre, fajtára való tekintet nélkül versenyeznek a négylábú sportolók. A lényeg a gyorsaság és az ügyesség, és hogy egy korong se érjen földet.

A júniusi verseny dobogósai nemcsak Európa-bajnoki éremmel gazdagodnak, de egyben az amerikai világversenyre is kvalifikálnak. Idén más okból is nagy a rangadó tétje, 2012-ben először hirdetik meg a Dog Chow Ösztöndíjat, amely a legeredményesebb frizbis páros számára biztosítja a kiutazást a szeptemberi amerikai világbajnokságra.


A DiscDogathon öt versenyszámába beletartozik a már jól ismert távolsági és freestyle (szabadstílus) is, emellett körpályán, párban is frizbiznek a sportolók. A time-trial számban két pontos dobást kell teljesíteni a legrövidebb idő alatt, míg a spot-landingben meghatározott zónákban kell elkapnia a kutyusnak a korongot. A júniusi hétvégén külön Európa-bajnoki címmel díjazzák Xtreme Distance számban azt a kutyát, amelyik a legmesszebbre elhajított frizbit a levegőben kapja el.

A lendületes futamok mellett számos program vár még kicsiket és nagyokat egyaránt, emellett kutyás ügyességi verseny és gyermekprogramok színesítik a kétnapos Dog Chow DiscDogathon bajnokságot. A júniusi Dog Chow DiscDogathonon indul a tavalyi világbajnok harmadik helyezett Fodor István és Fanni, a border collie, de a kilátogatók találkozhatnak az Európa-bajnok pumival, Zsizsikkel is.

Szurkoljunk együtt a repülő kutyáknak!


Dog Chow DiscDogathon és Xtreme Distance


Időpont: 2012. június 16-17.
Helyszín: Telekom GyerekSziget, Hajógyári-sziget
Belépés: ingyenes


Kövesd az eseményeket a Facebookon is!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3001 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x