Atipikus apaság - férfiszemmel a munka és a magánélet összehangolásáról...
Címlap / Otthon / Atipikus apaság - férfiszemmel a munka és a magánélet összehangolásáról

Atipikus apaság - férfiszemmel a munka és a magánélet összehangolásáról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Kevés szó esik arról, apaként hogyan lehet összehangolni a magánéletet a karrierrel. Az idei Apák napja alkalmából interaktív beszélgetésre és mozizásra hív a Jól-Lét Alapítvány és a Cirko-Gejzír Mozi. 

Mottó: „Sokkal egyszerűbb apává válni, mint annak lenni”

Az idei Apák napja alkalmából egy eddig, rendszerint a nők szemszögéből tárgyalt téma kapcsán invitálunk mindenkit interaktív beszélgetésre. A téma tehát az örök nagy kérdés: a munka/hivatás/karrier és a magánéleti szerepek összeegyeztethetősége ezúttal azonban az apák szemszögéből.
  • Milyen belső és külső késztetések/elvárások hatnak a férfiakra magánéleti szerepeiket illetően?
  • Mennyiben járul hozzá sikereikhez az apaság? Mit jelent a támogató családi háttér?
  • Mennyiben segíti a párkapcsolat stabilitását az otthoni szerepek rugalmas vagy épp merev megosztása?
  • Érdeke-e egy munkáltatónak, hogy támogassa férfi munkatársait magánéleti szerepeiben?


A Jól-lét Alapítvány 2007 óta szervezi meg minden év június harmadik vasárnapján az apák napját. Az idén 10 éves Jól-Lét Közhasznú Alapítvány célja a családok valóságán és sokféleségén, a nők és férfiak egyenlő szerepvállalásán alapuló családmodell népszerűsítése és elfogadtatása a társadalom minél szélesebb rétegeivel. A cél, hogy az anyák mellett az apákat is, az apaságot, a szülői szerepek teljes spektrumát lefedve ünnepeljünk. az apai szerep is méltó rangra emelkedjen, hogy a„működő” apák is végre kellő elismerést és figyelmet kapjanak Fontos, hogy a család férfi tagjaira is emlékezzünk: apákra, nagyapákra.

Az idei téma az Atipikus apaság, vagyis „az Apa, mint munkavállaló” és „az Apa, mint szülő” – fókuszban a szerepek egyensúlya. Mennyire aktuális például a rész,- távmunka valamint a jobsharing munkavégzés az apák esetében. Az üzleti és közélet, a kultúra területén sikeres vendégeinkkel a férfiak szempontjából járjuk körül hogy a mai megváltozott világunkban hogyan lehet kifejezni és közvetíteni központi üzenetünket: „az anyaság mellett az apaság is ugyanolyan fontos”. Az elmúlt évek kutatásai azt bizonyítják, hogy amennyiben a munkahelyek az apák szülői szerepeit is tekintetbe veszik, a nemek közti munkahelyi és otthoni munkamegosztás is kiegyensúlyozottabbá válik. Ez nemcsak a családok alkalmazkodóképességét és összetartozását erősíti, hanem gazdagítja és átélhetővé teszi mindenki számára a szülői szerepet.

Időpont: 2012. június 17. vasárnap 18.00
Helyszín: Cirko Gejzír Mozi

Program

18.00 Megnyitó: Keveházi Katalin a Jól-Lét Alapítvány vezetője

18.10 Atipikus apaság – élmények és ötletek
Élménybeszámoló és atipizálási ötletek gyakorló és leendő apáknak és munkáltatóknak a rész / táv / jobsharing lehetőségekről otthon és a munkahelyen.

Vendégeink: Bo Mortensen, Ellátási lánc és Ügyfélkapcsolati Igazgató– Grundfos Magyarország Gyártó Kft; Lénárt Viktor – vezérigazgató, Grow csoport; Németh Csongor, KKV Üzletág ügyvezető, CIB Bank Zrt.; Sinkó Dániel, mentor, Humanisztikus Korszak Alapítvány19.10 Látható apák
– apák szerepe az életünkben
Beszélgetés a kultúra s a társadalmi nyilvánosság területén ismert apákkal – apaszerepükről, a munkájuk és apaságuk összeegyeztetéséről.

Vendégeink: Bus István, a Playboy főszerkesztő helyettese, D.Bányász Gergő az MTV újságírója,  Laár András előadóművész; Szabó Sípos Barnabás színművész,


20.15 Susanne Bier: Egy jobb világ
(2011-ben Oscar díjas dán-svéd film)

22.00 Kötetlen beszélgetés a filmről


Az est alatt megtekinthető „LÁTHATÓ APÁK - avagy a férfiak otthon is működnek” című fotókiállításunk.
 
A rendezvény megszervezését a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Családbarát közgondolkodás népszerűsítésének támogatására kiírt pályázata tette lehetővé.


Képek: www.FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3337 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x