Öt csésze után a babától is elvág a kávé
Címlap / Otthon / Öt csésze után a babától is elvág a kávé

Öt csésze után a babától is elvág a kávé

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-28

Egy kismama jobb, ha egyáltalán nem iszik, vagy kevés kávét fogyaszt - egy új tanulmány szerint a kávéfogyasztás a mesterséges megtermékenyítésre is hatással van. 

A túlzott kávéfogyasztás hatással lehet a termékenységi kezelésekre - mutatott rá egy tanulmány.

Öt vagy ennél is több csésze kávé elfogyasztása naponta felére csökkenti egy nő esélyét a teherbeesésre a mesterséges megtermékenyítés során. A nagy mennyiségű kávéfogyasztás az élve születések arányát is csökkenti, mégpedig 40 százalékkal.


A tanulmányt vezető dán kutatók rámutattak: öt csésze kávé megivása naponta a dohányzás negatív hatásaihoz hasonló.

"Noha nem lepődtünk meg azon, hogy a kávéfogyasztás hatással van a teherbeesések arányára mesterséges megtermékenyítés esetén, a hatás mértékén igencsak meghökkentünk - mondta el Dr. Ulrik Schioler Kesmodel, a dániai Aarhus egyetem kórházának termékenységi klinikájáról. - Az új kutatás összefüggést fedezett fel a kávéfogyasztás és a mesterséges megtermékenyítés sikere között, de az ok-okozati összefüggés ettől még nem bizonyított."

A korábbi kutatások ugyanebben a kérdésben ellentmondó eredményeket hoztak. A dán kutatók közel 4000, mesterséges megtermékenyítésen átesett nő sorsának alakulását követték nyomon - hogy mennyi kávét ittak, azt a kezelés kezdetekor feljegyezték, sok egyéb információ mellett.

Miután számításba vettek olyan tényezőket is, melyeknek hatása lehet a teherbeesés képességére - így a kort, a dohányzást, alkoholfogyasztást, melyek okai lehetnek a meddőségnek, vagy a testtömegindexet -, megfigyelték, hogy a terhesség valószínűsége 50 százalékkal csökkent azoknál a hölgyeknél, akik 5 vagy ennél is több kávét ittak naponta a kezelés megkezdésekor.


A kutatók szerint ugyanez a hatás nem volt megfigyelhető a kevesebb csészével fogyasztóknál.

Nincs elegendő bizonyíték, ám az eredmények valószínűsítik, hogy a mesterséges megtermékenyítés idején a nőknek nem szabadna több, mint 5 csésze kávét fogyasztaniuk naponta.


Búcsú Adrienn

Forrás >>

Képek: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2422 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x