Erőszak éjjel háromkor, titokban!
Címlap / Otthon / Erőszak éjjel háromkor, titokban!

Erőszak éjjel háromkor, titokban!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-21

Szégyen. De én értem. Emberileg értem, mi az oka. Mint állampolgár és mint nő azonban tiltakozom ellene! Éjjel háromkor tárgyalja a parlament - vagyis sok férfi és néhány felháborodott nő - azt a törvényt, amire a magyar lakosság egy százalékánál is nagyobb része mondta azt, hogy változtassák meg végre!  

Szégyen. De én értem. Emberileg értem, mi az oka. Mint állampolgár és mint nő azonban tiltakozom ellene! Éjjel háromkor tárgyalja a parlament – vagyis sok férfi és néhány felháborodott nő – azt a törvényt, amire a magyar lakosság egy százalékánál is több mondta azt, hogy változtassák meg végre! Mivel részt vettem az aláírások gyűjtésében, nagyon jól láttam, hogy kik is azok, akik próbálják ezt titokban tartani. Kik azok, akik nem beszélnek róla, akik megtagadják a segítséget. Kik azok, akik félre fordulnak, lesütik a szemüket és arrébb mennek, ha a téma szóba kerül.  Azok, akik maguk is erőszakosak. Vagy akiket erőszakolnak. Bárhogyan. Ütéssel, szexuálisan, vagy lelkileg. Az elnyomók és elnyomottak. Na ők egyáltalán nem merik felvállalni azt, hogy ezen változtatni kell! Pedig értük, az áldozatokért, a meghalt asszonyokért és a lilára vert, sanyargatott, megerőszakolt gyerekekért nekünk kell kiállni. De ezt csak akkor lehet, ha mi magunk nem tartozunk az elnyomók közé.

Értem, miért. Családon belüli erőszak. Hú! Ez egy ál-keresztényi országgyűlésnél valódi szégyen téma. Hogy ezt nálunk, itt? Ugyan kérem … jó lesz az ott. Éjjel, három körül, amikor a kutya sem lát, nem nézik. Majd titokban. Akkor, amikor a részegen hazatérők odahaza épp ütik, vagy erőszakolják az asszonyt, a gyereket – az az idő épp meg fog felelni arra, hogy tárgyaljuk ezt a törvényt.


Most történik ez. Épp most. Itt, Magyarországon. Azokkal az aláírásokkal értük ezt el, amit te, én, mi együtt gyűjtöttünk, írtunk … elértük, hogy asztal alá dugják újra a szégyent. Ahogy a bántalmazott asszonyok szokták. Hoppá! Kis baleset!
Nagyon várjuk, hogy mi lesz az eredmény. Mert az eredményből világosan látszani fog az ország vezetőinek otthoni viselkedési mintázata. Mert a döntésből mindenki számára kiderül majd, hogy elnyomhatók-e a képviselő feleségek? Sőt az is, hogy maguk a honatyák mennyire vannak elnyomás alatt! Hogy értik-e a honatyák, hogy mi is itt a baj, vagy fogalmuk nincs arról, hogy egyáltalán van valamiféle baj ezzel?

Szeptember 11-én éjjel erről lesz szó. De az időpont választása sokkal messzebb mutat ennél. Ertsey Katalin képviselőnő közösségi bejegyzését idézzük:
"Hétfőn éjszaka vesszük napirendre a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi tényállássá tételére vonatkozó népi kezdeményezést. Hiába jeleztem ma Házbizottságon, hogy illendő lenne tévéközvetítés alatt beszélni egy ilyen súlyú, és 103.000 ember által aláírt indítványról, továbbá javasoltam a napirend-módosítást, ez lepergett a házelnökről és a kormánypárti frakciókról. A házelnök szerint ez nem olyan súlyú ügy, ami nagyobb figyelmet érdemel."

Szerintetek?

2012. március 1. és május 1. között Halász Pálma, az Élet-Érték Alapítvány elnöke kezdeményezésének keretében 103 159 aláírás gyűlt össze a családon belüli erőszak megfékezéséért. Ötvenezer érvényes aláírásra volt szükség ahhoz, hogy a parlament napirendre tűzze a családon belüli erőszak, mint önálló büntetőjogi tényállás szabályozásának megvitatását.

A példátlan összefogás eredményeként 2012. szeptember 11-én, hajnali három órakor vitatja meg a parlament a családon belüli erőszak büntethetőségének ügyét. A közvetítés élőben is megtekinthető a www.parlament.hu oldalon.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9780 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x