Mit szeretnek a kristály babák?
Címlap / Otthon / Mit szeretnek a kristály babák?

Mit szeretnek a kristály babák?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Akik tudják, mit tesz az indigó, szivárvány, kristály baba és gyerek kifejezés, azoknak nincs mit magyarázni. Akik nem tudják, majd megkeresik - azért nem magyarázom, mert oly sok vita alakult már ki csupán a definíciók miatt. E helyett teremtésre hívlak: teremtsük meg, amit ezek a gyerekek szeretnek. Tapasztalatból beszélek. Sok év Kreatív Baba tanfolyam után megalkottam egy fészket, egy házat, egy menedéket, ami kimondottan az új gyerekek, a Kristály Babák kedvence. Nézzük meg, mit tettem ide, erre a helyre, ami leginkább egy kisgyerek szobájára hasonlít. 

Ez egy fizikai hely, mint a kisgyerek szobája. De a kristály baba nemcsak a saját szobájában szeret lenni, ezért az egész apartman vagy házban, sőt ezen túl a kert is az ő kényelmüket és jóérzésüket szolgálja. Már nem is a fizikai szükségletektől kezdem, hanem a szellemi szükségletektől.

Kell egy hely, ami csendes, ahol nincsen, vagy kevés a digitális zaj. Itt ezt úgy oldottam meg, hogy nincs rádió, a TV sem kell, hogy üzemeljen mindig, nincs WIFI alapból, és a hűtő sem a szobában zümmög, hanem a két ajtóval odébb lévő zárt konyhában.


Kell egy játszóhely is, ami szintén kevés digitális zajjal szennyezett, de annál több természetes ingerrel, ilyen a kert, amiben mókusok laknak, ahol van elvonulóhely, van sok tucat különféle játszóhely, homokozó, labdázó, hinta, bokor és fa, madáretető, van terasz, kis zuggal, van hintaágy, ami elandalít. És az utca forgalma – ami szerencsére itt nem nagy – az sem látszik és hallik be a kertbe se, és a gyerekszobába se.

Kell nyugalmas játékra alkalmas felület: ez sokaknak a kiságy, hiszen máshová nem merik letenni a gyereket. Én nem így gondoltam, szerintem az izgő-mozgóknak kell szőnyeg, fapadló, játszószőnyeg, autósszőnyeg, és persze hozzá pár játék. Nem túl sok, de nem is kevés.

Nagyobbaknak fontos a leülés, de olyan nehéz a nagy asztalhoz, ezért van kicsi asztal. Lehet hogy anya vagy apa is odaül inkább?


A tanítás és együttlét egyik legfontosabb helyszíne az ágy, ami kényelmes kell hogy legyen, így hatalmas matracokkal az egész szoba ággyá változtatható, ha az úgy jó. A másik ilyen hely pedig az asztal, ezért többféle magasított széket, etetőszéket is odaraktam, hogy együtt ehessen a család.

És kell tombolóhely, ugráló, sikongató, vagyis a fizikai érzetek kifejezése, és a test kipróbálása. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy milyen fontos! Nemcsak a napi 1-2 óra játszóterezés a fontos, szinte mindig használni kell a testünket! Erre jó a benti bukfencezés, a kinti ugrálás, mászás, csúszdázás. Mozgásra is kell hely a szoba közepén, kell egy bizonyos méret, bizony – de természetesen a legjobb kinn a kertben, vagy ha sár lenne, akkor a hatalmas teraszon le és fel mozogni a kismotorral.


Az érzetek sokszínűségének ad a meleg padló, a hideg kő, a cserépkályha sugárzása télen, a kuckós színes takaró, a sok természetes fa érzete, a színes játékok, a szép mesekönyvek, és egy-egy tisztított vagy éppen mosott rongybaba vagy éppen szőrös állatfigura.

A kreativitás kiéléséhez rajzolóhely és zsírkréta, a kertbe a hátsó falra kinti kréta, sok apró hasonló autó, és egy hatalmas adag játék zöldség, gyümölcs, konyhai eszköz, amivel lehet háztartásit vagy éppen boltost játszani.

Kihagytam valamit? Persze, a legfontosabbat, amit a legkevésbé lehet megfogni. A szeretetet. Ezzel át kell itatni a falakat. Hogyan hozom én létre akár kívülről? Erre a nagymama-érzés volt a vezetőm. Hogyan csinálja ő? Amikor még nincs is itt a kisunoka, vagy éppen a vendég kisgyerek, akkor is lehet rágondolni, rágondolva előkészíteni a játékot, a párnát, az ágyneműt, rendezgetni a szobáját. Így lesz benne a falakban a szeretet.

De lehet ám a szülőkön keresztül is! Előkészítve a szülőknek a megannyi kicsi és nagyobb felszerelést, ami az ő kényelmüket szolgálja, esetleg vinni nekik egy kis frissen sült ezt-azt, amikor van, jó szóval, segítség felajánlásával a programokban, stressszmentesség kialakításával az érkezési-távozási-fizetési és bármilyen más ittlétükkel kapcsolatos dologban – bizony, így adok én még többet a babának, mert a Kristály Babák értékelik, és még nagyobbakat alszanak, még jobb étvággyal esznek.


Mondtam már, hogy a Kristály Babák a szeretet légkörében érzik magukat testileg egészségesnek, lelkileg kreatívnak, és szellemileg legnagyobb teljesítőképességük megcsillogtatásában? Nem mondtam, de gondolom, kitaláltátok.

És hogy kell-e kristály? Valahol bizonyára. Itt a nevében van, de lehet akár képeken, fizikai valójában is. A lényeg, hogy előkerüljön fizikailag, vagy érzetben, vagy alkotó képzeletünkben, tudatunkban minden nap.


Kozma Emese
aki szeretetet rakott a Kristály Baba-barát apartmanja falaiba és fáiba

www.kristalyapartman.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5213 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x