Az étel élet, az étkezés közösség
Címlap / Otthon / Az étel élet, az étkezés közösség

Az étel élet, az étkezés közösség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Tegnap új ételosztó pont nyílt Erzsébetvárosban, Óbudán is növelik az adagszámokat. Ez még csak az átlagos, hétköznapi ellátás, a téli krízisre külön készülnek... A Krisna-hívők ételosztó tevékenységét bárki támogathatja a 13600-as Adhat Vonalon keresztül.  

Az Ételt az Életért, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének szegényélelmezési programja újabb ételosztó pontot hozott létre Budapest VII. kerületében. Az osztóponton novembertől naponta 400 fő számára szolgálnak fel friss, tápláló, meleg ételt. Ezzel naponta már mintegy 1500 fő ellátását biztosítják a fővárosban. A Teleki téri nyilvános étkeztetés, valamint egy gyerekotthon élelmezése mellett több száz főnek nyújtanak ellátást Óbudán a helyi családsegítő által megjelölt rászorulók számára, de a vidéki nagyvárosokban is hetente-havonta tartanak élelmezési napokat.

Erzsébetvárosban az Önkormányzat megkeresésére, Rónaszékiné Keresztes Mónika országgyűlési képviselő asszony és Bartusné Benedek Barbara önkormányzati képviselő asszony felkérésére egy az óbudaihoz hasonló modellt vezetnek be. A helyi családsegítő gondozói jelölik ki az ellátásra jogosultak körét, a kerületben élő leginkább rászoruló családokat, nyugdíjasokat, munkanélkülieket.

A legújabb ételosztási helyszín a Rózsa utca 3. szám alatt található helyiségben valósul majd meg. Minden munkanapon a déli órákban várják a rászorulókat, a nap további részében pedig a fiatalok számára is vonzó, közösségi klub-helyszínt rendez be az Önkormányzat. Az étel élet, az étkezés közösség – vallják a program önkéntesei. Az ételosztó misszió, a kezdeményezés gyökereként szintén lehetőséget biztosít a szociális, közösségi élet kibontakozására is. Az Istennek felajánlott, megszentelt ételek, pedig nem csak a test, hanem a lélek számára is táplálóak…Az új ételosztó pont megnyitójára Erzsébetváros Önkormányzata és az Ételt az Életért program munkatársai nagy szeretettel várják a média képviselőit november 12-én, 11:30-kor a Rózsa u. 3. szám alatt (közel a Rózsák teréhez).


A III. kerületben évek óta bevált élelmezési misszióért az Ételt az Életért 2011-ben oklevelet is kapott, mint az év karitatív szervezete. Óbudán november hónaptól Bús Balázs polgármester úr kérésére szintén növelik az adagszámokat. Ételosztás itt már minden nap két helyszínen, Békásmegyeren (350 főre) és Kaszásdűlőn (250 főre) zajlik.

Az Ételt az Életért Szegényélelmezési Program munkáját ősztől már telefonos adományvonalon keresztül is támogathatják. Az Adhat Vonal több hálózatból hívható adományozási program, amely egyszerre 250 Ft adományt juttat a felajánlótól a hívott szervezet számára. A szegényélelmezési missziót a 33-as kóddal, a 13600-as telefonszámon keresztül segíthetik. A 13600-as hívószámon az operátor-hang bejelentkezése után kell megadni a szervezet kódszámát (33). Ez az összeg 1 fő rászoruló ebédjének minimum előállítási költsége, vagyis a hívással éppen 1 főnek nyújthatunk az ételen keresztül életet.


www.erzsebetvaros.hu
www.krisna.hu
www.karitativ.hu

Kép: karitativ.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3095 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x