Életszépítők apróságoknak
Címlap / Otthon / Életszépítők apróságoknak

Életszépítők apróságoknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Különleges, 2-6 éves gyerekeknek szóló kiadvány született a Green Press kiadásában - ismerje meg a történetét! Az ingyenes kiadvány nyomdai változatát gyermekkórházak kis betegeihez juttatják el, internetes formában pedig bárki letöltheti vagy virtuálisan lapozgatja. 

- Idén májusban hoztuk létre az Életszépítők oldalt a Facebookon. Otthon, kreatív, ökodekor, újrahasznosítás – ezek a címszavak tükrözik leginkább a közösségi médiaoldalon fellelhető tartalmakat. Egy hónap elteltével – amikorra több százan csatlakoztak a kreatív közösséghez – meghirdettünk egy nyereményjátékot: írjunk közösen mondókát gyerekeknek! – idézi fel a kezdeteket Mesterházy Mónika felelős kiadó.
- A célunk eredendően az volt, hogy megmozgassuk játékos kedvű követőink szürkeállományát, s eközben jól szórakozzunk. Hamar kiderült, hogy a játékosoknak – szerzőtársaknak – nemcsak a különleges mozaiklámpa, vagyis a nyeremény  a fő ihletője. Elragadta őket a játék öröme, élvezték a mondókaírást – mondta az Életszépítők szerkesztője.

Minden játékos 2-2 sorral szállhatott be, azzal a feltétellel, hogy az előző strófához költse saját sorait. Feltétel volt továbbá, hogy a mondóka 2-6 éves gyerekeknek szóljon, állatok szerepeljenek a történetben, és tanulsággal is szolgáljon a kicsik számára. Így született meg a kedves történet: CsusziCsaszi kalandos napja.


Részlet a kiadványból: CsusziCsaszi kalandos napja

- Úgy gondoltuk, hogy a mondókát nem hagyhatjuk a sorsára, meg kell ismertetnünk a gyerekekkel, hiszen nekik íródott! Adta magát az ötlet, hogy a műnek kiadványt készítsünk, s lehetőleg minél több gyermekhez eljuttassuk, ajándékként – közölte a kiadó képviselője.

Életszépítők apróságoknak címmel 2012. október elején el is készült a kiadvány. A közösen írt mondókán kívül még két gyermekeknek szóló írásmű – mese és mondóka – található benne, továbbá szerkesztői bónuszként egy finom sütemény receptje.

Köszönet illeti meg mindazokat, akik a kezdeményezés mellé álltak az első hívó szóra: illusztrációkat készítettek, vállalták a nyomdai előkészítést, médiapartnerként segítették munkánkat, és – hogy a nyomdaköltséget fedezni tudjuk – anyagilag támogatták a létrejöttét. Ez a kis füzet hazánkban az első olyan gyermekeknek szóló, ingyenes terjesztésű kiadvány, amely egy Facebook-közösség tagjainak közös szellemi produktuma, stílszerűen: életszépítő gesztusa – fogalmazott Mesterházy Mónika.

Az ingyenes kiadvány nyomdai változatát gyermekkórházak kis betegeihez juttatják el.


A kiadó – a Green Press - szeretné azonban széles körben a nyilvánosság számára elérhetővé tenni; a kiadványt PDF-formátumban bárki letöltheti, vagy internetes formátumban virtuálisan lapozgathatja
ITT >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4081 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x