Tegyünk Együtt a Gyermekekért - 11 év, 11 millió forint
Címlap / Otthon / Tegyünk Együtt a Gyermekekért - 11 év, 11 millió forint

Tegyünk Együtt a Gyermekekért - 11 év, 11 millió forint

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Lezárult az idei "Tegyünk Együtt a Gyermekekért" program. Idén 11 millió forinttal segíti a Tegyünk Együtt a Gyermekekért program a gyermekonkológiai hálózatot. Az idei programban összegyűlt pénzösszeg elsősorban és kiemelten támogatja a daganatos betegségből gyógyult gyermekek és családjuk együttes lelki rehabilitációját, emellett továbbra is biztosítja majd, hogy a tavalyi évben létrehozott táplálkozási team-ek munkája folytatódhasson. Az adomány átadása idén rendhagyó körülmények között történt, a TV2-n futó "Nagy Vagy!" című sportvetélkedőben. 

11 év, 11 millió forint
Sikerrel zárult a Danone Kft. idei „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” programja. Az október 1-jétől november 4-ig tartó időszakban összesen 8 612 202 forint gyűlt össze a daganatos és leukémiás beteg gyermekek támogatására. A vállalat ezt kiegészítve, 2012-ben összesen 11 millió forintot utal át a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára.

Az idei program kiemelten támogatja a Bakonyszücsi Lelki Rehabilitációs Otthont, ahol a daganatos és leukémiás betegségből gyógyult gyermekek és családtagjaik lelki rehabilitációjára fókuszálnak.

„A TEGY program támogatása minden évben nagy segítséget jelent a gyermekonkológiai központoknak. Az idén adományozott összeg 2013-ra igen jelentős hozzájárulást jelent a daganatos betegségből gyógyult gyermek és családtagjaik az ellátási költségeihez a Bakonyszücsi Rehabilitációs Otthonban” – mondta Dr. Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke. „A bakonyszücsi intézmény nagyon fontos feladatot lát el a daganatos betegek felépülésében, hiszen, a fizikai gyógyulást követően, ez az úgynevezett Második Otthon jelentheti azt a közeget, ami segíti a trauma feldolgozását, a családok visszatalálását korábbi életükhöz” – tette hozzá az elnök.


A program támogatása emellett tovább segíti a 8 gyermekonkológiai központban tavaly felállított Táplálási Team-ek munkáját. Az onkológiai szakorvosból, dietetikusból és ápolóból álló csapatok feladata az egészséges klinikai táplálás segítése, hiszen a kezelések okán fellépő testsúlyingadozás a daganatos beteg gyermekek 90%-ánál jelenthet súlyos problémát.

TEGY Nagy Vagy! – Gyermekhősök a TV2-n
Az idei adományátadás rendhagyó körülmények között történt. A TV2-n vasárnap délelőtt látható Nagy Vagy! című, gyermekeknek, családoknak szóló sportvetélkedőben ugyanis egy adás erejéig létrejött egy TEGY csapat, akik hat, erőt próbáló sportfeladatban mutatták meg a nézőknek: ezekből a nagyon súlyos betegségekből fel lehet gyógyulni és teljes értékű, aktív életet élni. A csapat 6, szerencsésen felgyógyult gyermekből és a Danone Kft. 4 vállalkozó szellemű munkatársából állt össze, akiket a Tegyünk Együtt a Gyermekekért program egyik leghűségesebb nagykövete, DJ Dominique (Várkonyi Attila) vezetett.„Nagyon örülünk annak, hogy az idei támogatásunkat olyan módon adhattuk át, ahol életszerűen is meg tudtuk mutatni, ebből a rendkívül súlyos betegségből szerencsére fel lehet épülni, sőt, példaértékű sportteljesítményt is el lehet érni a gyógyulás után”
– mondta Paolo Maria Tafuri, a Danone Kft. ügyvezető igazgatója. „A Tegyünk Együtt a Gyermekekért program a társadalmi összefogásra épít. Az idei támogatásért köszönet illeti a fogyasztóinkat, a kezdeményezést támogató minisztériumot, önkormányzatokat, dolgozóinkat és a programot évek óta támogató TEGY nagyköveteinket és közéleti személyiségeket is” – tette hozzá az igazgató.

A daganatos és leukémiás beteg gyerekek rehabilitációját 11. éve támogató TEGY programhoz idén olyan közéleti szereplők adják támogatásukat, mint a Tiszteletbeli Nagykövet címet kezdetektől viselő Várkonyi Attila (DJ Dominique) és Csisztu Zsuzsa, valamint Gombos Edina, Demcsák Zsuzsa, Váczi Gergő és Till Attila műsorvezetők, Molnár Ferenc Caramel, Rúzsa Magdi, Király Viktor énekesek és Németh Lajos meteorológus, akiknek lelkiismeretes és folyamatos támogatásáért ezúton is köszönetet mond a vállalat vezetése és munkatársai.

 
Képek:
photostock - FreeDigitalPhotos.net
stockimages - FreeDigitalPhotos.net
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2489 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x