A környezetbarát életmódot népszerűsíti a murakeresztúri...
Címlap / Otthon / A környezetbarát életmódot népszerűsíti a murakeresztúri plébánia

A környezetbarát életmódot népszerűsíti a murakeresztúri plébánia

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

A tudatos és környezetbarát életmódot igyekszik népszerűsíteni két településen is a murakeresztúri plébánia, amely európai uniós forrást nyert programjaihoz. Polgár Róbert, a zalai település plébánosa beszélt a programok megvalósításáról. 

Polgár Róbert - aki egyben projektmenedzsere is a programoknak - elmondta: valószínűleg egyedülálló, hogy egyházközségként uniós pályázati forrást nyertek, de hozzátette azt is, hogy a mostanival együtt már öt társadalmi program megvalósítására pályáztak sikerrel.

A murakeresztúri római katolikus egyházközösség most indult projektje a fenntartható életmódot népszerűsíti és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat bemutató kampányokat indít, ami szemléletformálást, tájékoztatást és képzést jelent. Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretéből Murakeresztúr és Fityeház lakói körében 18,5 millió forint, 95 százalékos támogatást jelentő vissza nem térítendő forrás segítségével valósítják meg év végéig tartó programjukat.


Interaktív foglalkozások, előadások, játékos vetélkedők, kézműves foglalkozások és más rendezvények révén, közösségi élményt kínálva kívánják megismertetni a felnőttekkel és a gyerekekkel egyaránt, hogy miként járulhatnak hozzá a globális környezeti fenntarthatósági célok megvalósításához.

A murakeresztúri plébános hozzátette: egyházközségük eddig három programot valósított meg hazai és európai uniós pályázati források felhasználásával, mintegy 60 millió forintból. Mintaprojektet mutattak be a zöldhulladék komposztálására, falunapot rendeztek a szelektív hulladékgyűjtés megismertetésére, de integrált közösségi és szolgáltató teret is kialakítottak a községben. A februárban induló legújabb projekt keretében pedig az egyházközségben élő óvodások egészségre nevelésére vállalkoztak.


Forrás: MTI

Kép: nuchylee - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2444 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x