Az indigókról - púder nélkül
Címlap / Otthon / Az indigókról - púder nélkül

Az indigókról - púder nélkül

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-27

Az indigó gyerekek, később felnőttek élénk képzelettel, erős elmebeli képességekkel és érzékeny lelkülettel rendelkeznek, ám gyakran problémát okoz mindezt egyensúlyba hozniuk. Hogyan segíthetjük, hogy erős, kreatív felnőtt váljon belőlük?  

Az indigó gyerekek, később felnőttek élénk képzelettel, erős elmebeli képességekkel és érzékeny lelkülettel rendelkeznek. Ezek között hatalmas árkok húzódhatnak. Hol egyik, hol másik kerül előtérbe. Nincs meg a harmónia. Mi több, a meglévő harmóniát nemcsak saját maguk, hanem érzékenységük, emócionális intelligenciájuk révén mások is megbonthatják. Nézzük az egyensúlyból kibillenés okait:
  • saját vélt vagy valós sérelmei, gondolok itt őt érintő csúfolásra, önbizalma elleni támadásra
  • saját belső és az érzékelt külső világ ellentmondásaira, leginkább arra, mikor a külsőleg szeretetnek nevezett dolog eltér a saját magán belül szeretetnek, szabadságnak érzett eszménytől
  • ha nem találja helyét a világban, és saját feladatát, akkor nem tud ezekben megkapaszkodni, valami másban fog
  • külső okok közül a legfájóbb, ha a kis indigó gyerek édesanyja van lelkileg szétesve, akkor átveszi és felnagyítja ezt a gondot
  • ha a gyerek gondozója, tanítója, tanára nem megfelelően alkalmazza a tudását, nem jó nevelési vagy erkölcsi elveket alkalmaz, leginkább a „csak mert én azt mondtam” érv ellen szoktak kiakadni
  • ha a gyerek más gyerekekből érez szétesettséget, például más gyereket csúfolnak, vernek, bántalmaznak, még akkor is, ha csak filmen látják

Ez utóbbi most nagyon megérintett, a fiam panaszkodott „nem akartam megnézni azt a filmet! Bántják benne! Megpróbáltam nem figyelni, de nem ment, mert a tanár azt mondta, kikérdezi. Megpróbáltam elhitetni magammal, hogy csak színészkedés az egész, és ilyen nem történt meg azzal a gyerekkel. De ez sem ment mindig. Úgy beverném a pofáját azoknak, akik bántották!” – az Arc (Powder, 1995) című filmről van szó, amikor a főszereplő igen élethűen alakítja a mindig elnyomott, háttérbe szorított, megvert, és végül  e világból távozásra kényszerített, meg nem értett albínó fiút, akit csak azért közösítenek ki, mert más, mert okos, mert álarc nélkül látja őket, és mert szeretni mer egy lányt.

Kedves Gyerek, te csodálatos, te egyedi, te más lelkébe is beleérző!
Hidd el, mindenki meg fogja a harcát vívni! A tiéd most annyi, hogy elmondd, mi bánt téged ebben a filmben, tágabban a szituációkban! Ne legyél agresszív, ha el tudod kerülni! Előbb kommunikálj! A film tényleg csak film, meríts ebből erőt, de tudd, és persze, hogy tudod, hisz látod, enyhébb esetekben nap mint nap előkerül! Beszélgess, mert vannak még olyanok, mint te, találd meg őket, mert közöttük jobban fogod érezni magad!

Kedves Szülő! Hallgasd meg a gyereket, a nélkül, hogy közbeszólnál! Amikor válaszolsz, előbb öleld meg, előbb fejezd ki szeretetedet, utána mondd el a saját álláspontod, és csak utána azt, amit SAJNOS még világunk képvisel. Keress újabb és újabb társaságokat számára, mert csak úgy találhatja meg a gyermek azokat, akik között töltődni, szeretetteljesen játszani tud, önmagát kibontakoztatni ! Kedves Szülő, mondd el az előző bekezdést a gyermekednek, mert ő nem biztos, hogy olvassa ezt.

Kedves Tanár: ha filmet nézetsz, ha bemutatsz valamit, ne hagyd lógva! Hagyj időt rá, hogy kifejtsék véleményüket! Lehet, hogy nem is jó közegnek mutatsz valamit, hiszen az indigók nem csúfolnak olyan gyereket, akit mások csúfolnak, nem vernek csak azért, mert a másik gyenge, sőt, megvédik minden eszközzel! Meg kell tanulni értelmezni az olyan félmondatokat, hogy „azért ütöttem, mert a kicsit verte!” – igen, ők nem maguk miatt harcolnak! Ezen filmre olyanoknak van szüksége, akik csúfolnak, akik bántanak, akik kiközösítenek! De őrájuk nem hat a film! Sokkal jobban hatna az, ha látják, hogy az osztálytársaik a látott szituációkat milyen ottani szituációkkal azonosítják. Az, hogy saját társaik mondják el, hogy hasonlóan érezték magukat, amikor mások elvették a táskájukat, kiszórták tanszereiket, csupán azért, mert így akarták hergelni őket.

A film jó, de jól kell értelmezni a gyerekek reakcióját is – vagy inkább ne értelmezzük, hanem teremtsünk helyet és időt a vélemények SZABAD áramlására!

Utóirat: a fiam nem szereti, hogy indigókról beszélve róla beszélek. Nem tartja magát semmilyen csoporthoz tartozónak. Nem gondolja, hogy őt le lehetne írni csoportjellemzőkkel. Az indigó szó nekünk, felnőtteknek, tanároknak, spirituális tanítóknak jelent valamit, számukra azonban csak egy valami jelent bármit is: a saját életük, és benne ennek a társadalomnak a lenyomata!
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4679 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x