Az átlagférfi fél éven át halogatja az otthoni javítgatást...
Címlap / Otthon / Az átlagférfi fél éven át halogatja az otthoni javítgatást

Az átlagférfi fél éven át halogatja az otthoni javítgatást

Forrás: MTI
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A brit átlagférfi fél éven át "gyűjti az erőt" arra, hogy otthon megjavítsa, megszerelje az apró-cseprő dolgokat - erre jutottak egy kétezer fős szigetországi felmérés készítői. 

Egy izzócsere, egy szögbeverés halogatásának oka általában az időhiány, a szaktudás vagy a lelkesedés hiánya. A felmérés szerint 41 százalékos a hozzá nem értés miatt tehetetlenkedők, majd idővel szakembert hívók hányada.

Vannak azután olyan feladatok, amelyek megoldása önmagukban is legalább fél éves halogatást szenved. Ilyen például a foltos szőnyeg kitisztítása vagy kitisztíttatása, a csepegő csap megjavítása vagy cseréje.


A kutakodást végző Homebase nevű brit cég tizes toplistát állított össze az otthonok javításra szoruló dolgaiból. Az első helyre a falakon lévő foltok kerültek, a másodikra a villanykörtecserék. A bronzérem a nyikorgó padlóléceknek jutott. Negyedik a szőnyegtisztítás, ötödik a lepattogzott festék, hatodik a festmények falra rögzítése. Hetedik lett a háló- vagy/és fürdőszoba falainak penészedése, nyolcadik a tapétaleválás, kilencedik a fugakipergés, tizedik a csepegő csap.

Ugyancsak "balsikerlista" készült azokról a teendőkről, amelyeket az otthonok gazdái hiába, vagy eleve meg sem próbálnak önerőből elvégezni. Ezen az első a padlójavítás, második a csapcsöpögés, harmadik pedig a tévéantenna megszerelése. Negyedik a törött ablaküveg cseréje, ötödik az elektromos vezetékek megjavítása, hatodik a hiányzó járólap pótlása, hetedik az eltörött zár cseréje, nyolcadik a rakoncátlankodó vécétartály, kilencedik a vakolathiány, tizedik pedig az eltört vagy hiányzó tetőcserép cseréje - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.


(MTI)

Kép: -Marcus- - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2786 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x