Gőzmozdonyok parádéja a Vasúttörténeti Parkban
Címlap / Otthon / Gőzmozdonyok parádéja a Vasúttörténeti Parkban

Gőzmozdonyok parádéja a Vasúttörténeti Parkban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Ha szeretné gyermekének megmutatni milyen egy igazi, füstölgő gőzmozdony, akkor ki ne hagyja május 11-12-én a Vasúttörténeti Parkot, ahol 3 befűtött magyar gőzös csodálható meg, sőt ki is próbálható Budapesten, a Tatai úti mozdonybirodalomban! 

A kiállított és befűtött járművek délben és 15:00 órakor látványos parádé keretében felvonulnak a fordítókorongra, ahol körbe fordulva mutatkoznak be, miközben sok érdekességet tudhatunk meg róluk. A bemutató előtt és után lehetőség van a gőzösökön utazni is, melyet mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen nem mindennapi élmény ezeknek a tekintélyes méretű vasparipáknak a „konyhájába” belépni, és működés közben közelről is megnézni.


A rendezvény első napján (május 11-én) 11:00 és 16:00 óra között a szlovák „Albatros” mozdony is részt vesz az eseményen, melyet a legszebb, 2. világháború után készült gőzmozdonynak tartanak Európában.

Mivel ezen a hétvégén minden a gőzösökről szól a vasúti élményparkban, így a kerti vasút is három kis gőzmozdonnyal üzemel 10:00-től18:00 óráig. Ez aztán a különleges élmény! A kerti vasúti gőzösök a nagyok kicsinyített másai, melyek sziszegve, szuszogva utánozzák őseiket a 850 méter hosszú pályán zakatolva.


Az érdeklődők utazhatnak majd lóvasúti kocsin, kipróbálhatják többek között a hajtányozást, a modellvasút-vezetést, sőt az újra működő csajka sínautót is.

Jegyek a Park pénztárában válthatók akár elővételben is, vagy a rendezvény napján a Tatai út 95. szám alatt.

További részletes információk: www.vasuttortenetipark.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 3450 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x