Kiss Ádám - Az év állata?
Címlap / Otthon / Kiss Ádám - Az év állata?

Kiss Ádám - Az év állata?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-26

Az Év Állata Verseny keretében szavazz Te is, hogy kiderüljön, a Szabadság-szigeten élő különleges állatok, az európai vidra, a fekete gólya és a halványfoltú küllő közül melyik a legmenőbb! 

A Szabadság-sziget és a hozzá tartozó Duna mellékág egy különleges és veszélyeztetett élőhely, ahol a nyolcvanas években épített keresztgát miatt megszűnt a folyamatos vízáramlás. Ez iszaposodáshoz vezetett, melynek eredménye a kezdeményezés nélkül a sziget eltűnéséhez vezetett volna.
2009-ben a játék kezdeményezője, a WWF Magyarország a Life+ és a Coca-Cola Magyarország és a kormányzati szféra pénzügyi támogatásával a Szabadság-sziget helyreállítását és az ott élő őshonos állatok megmentését tűzte ki célul.
A munkálatok idén fejeződnek be. A rehabilitáció révén, belföldi turizmus rajongói visszakaphatják a kikapcsolódásra alkalmas vízi paradicsomukat.

A WWF Magyarország e különleges alkalom közeledtével meghirdeti az Év Állata Versenyt: derüljön ki, hogy az élőhely három védett őshonos állata közül melyik a legkedveltebb! Május 22-éig az európai vidra, a fekete gólya és a halványfoltú küllő az evallata.hu weboldalon várják minden természet- és állatbarát szavazatát. A három állatfaj esélyeit három híresség növeli, akik a fajok jelképes örökbefogadásával fejezik ki a Szabadság-sziget élőhely-helyreállítás és a biológiai sokféleség iránti elkötelezettségüket.


Az állatok esélyeit örökbefogadóik, Weisz Fanni, Janicsák Veca és Kiss Ádám növelik
Weisz Fanni a 20 éves hallássérült modell lett az európai vidra örökbefogadója.
„Kiskoromban rajongva néztem az állatmentős műsorokat, és minden vágyam az volt, hogy állatvédő lehessek! – meséli lelkesen Weisz Fanni, az európai vidra örökbefogadója. „Bár másfelé vezetett az utam, a természetről és a benne élő állatokról nem feledkeztem meg. A Föld otthont adott nekünk, ezért tisztelnünk kell természeti kincseit. Éppen ezért boldog vagyok, hogy a WWF oldalán az őshonos európai vidra örökbefogadója lehetek!”- nyilatkozott Európa első siket Afrikai-Magyar Egyesület sajtószóvivője.


2010 legjobb női hangja, Janicsák Veca, a fekete gólya jelképes örökbefogadója elfogultan buzdít a szavazásra: „Kevés olyan kecses és különleges madarat láttam, mint a fekete gólya. Azonnal lenyűgözött, és örömmel vállaltam a „nevelőszülői” felkérést, hiszen nagy állatimádó vagyok! Nem véletlen az sem, hogy új dalom, az Új generáció a fiatalokhoz szól, és a bolygónk megóvására buzdít. Számomra kiemelten fontos Földünk jövője, és tudom, hogy nagy a felelősségünk. Itt az idő, hogy észbe kapjunk, amíg még van mit védenünk!”

„Hogy miért pont a természetvédelem?” – teszi fel a költői kérdést Kiss Ádám humorista, a Dumaszínház legfiatalabb tagja.


„Mert nem szeretném előbb-utóbb a saját bőrömön érezni a tunyaságunkat. Tegye meg mindenki a tőle a telhetőt. Én búvárszemüveget öltök, és kis barátommal, halványfoltú küllővel karöltve mentjük meg a Szabadság-szigetet! Szavazz ránk Te is!”
– kampányol a halványfoltú küllő mellett a humor nagyágyú.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2868 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x