Átverték Jolie-t?
Címlap / Otthon / Átverték Jolie-t?

Átverték Jolie-t?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Angelina Jolie ismét jól megkavarta az állóvizet az egész világon, legújabb, sokak által őrültnek tartott, míg mások szerint teljesen logikus és elfogadható döntésével. A hölgy ugyanis arra az elhatározásra jutott, hogy eltávolíttatja melleinek mirigyállományát, hogy ezáltal elébe menjen a mellrák kialakulásának, melyre a vizsgálatok és a családi háttér alapján 87%-os esélye volt. 

Egyszerűen értetlenül állok az ilyen döntések előtt. Nem vagyok képes felfogni, hogy vajon mi az, ami rávihet egy nőt, hogy ilyen drasztikus lépésre szánja rá magát és az egyébként tökéletesen egészséges melleit levetesse. Mert tévedés ne essék, az, ahogyan az újságok finoman fogalmaztak, hogy „eltávolítják a mell mirigyeit”, ez bizony azt jelenti, hogy leveszik a melleket. Felmerül bennem a kérdés, hogy vajon kapott-e teljes körű tájékoztatást az egyéb lehetőségekről? Avagy tényleg ez volt az egyetlen, legcélravezetőbb és egyben a „legegyszerűbb”megoldás? Angelinánál még felmerül a felelősség kérdése is, hiszen Ő egy ikonikus személyiség, akinek az élete nyitott könyv sokak számára és nők millióit képes befolyásolni cselekedeteivel. Vajon, amikor meghozta ezt az egyszerűnek semmiképp nem nevezhető, viszont annál súlyosabb döntését végiggondolta ezt?


Hormontanácsadóként nem mehetek el szó nélkül a téma mellett. Így szeretném egy kicsit szakmai szemszögből körbejárni, és megmutatni miért nem jelent megelőzést, sem megoldást ez az eljárás Angelina problémájára. Beszéljünk hát az okokról és a következményekről.


A mellrák a nők esetében kétségkívül az egyik legagresszívebb és legveszélyesebb rákfajta, így mindenképpen oda kell rá figyelnünk. Na de hogyan is alakul ki? Nézzük az okot. Hosszú évek kutatási eredményei bebizonyították, hogy a mellrák és az egyéb nőgyógyászati rákfajták hátterében is a szervezetünkben túlsúlyba került ösztrogén áll. Azaz egy mellrák kialakulása igen erőteljes ösztrogéndominanciás állapotra utal. Mellünk tele van zsírsejtekkel, melyek nagy mennyiségben tudják tárolni a xenoösztrogéneket (un. idegen ösztrogének, melyek körülöttünk lévő vegyi anyagok), így magasabb lesz a rizikó is.  Az ösztrogén ugyanis azt mondja a sejteknek sokasodjanak, osztódjanak és nem tesz különbséget normál, vagy degeneratív sejt között. Vizsgálatok is bizonyítják, hogy a mellrákos esetek 90%-a ösztrogén függő.


Tehát felmerül az egyszerű kérdés, vajon azzal, hogy eltávolítják a melleket, megelőzhető a rák kialakulása? A műtéttel megszüntetik a kiváltó okot is a szervezetben? És ha az okot nem szüntetik meg, akkor mennyiben segítettek az eljárással? Vagy csak elodázták a problémát egy látszólagos megoldással?


De menjünk egy kicsit tovább. A mellek eltávolításával, mivel nem szűnt meg a kiváltó ok, azaz az ösztrogén túlsúlya a progeszteronhoz képest, sajnos megnövekszik a rizikója a méhtest rák, méhnyak rák, illetve a petefészekrák kialakulásának. Hiszen az ellensúlyozatlan ösztrogén tovább dolgozik serényen és nincs elegendő progeszteron, hogy ezt megakadályozza. Ha pedig erre az lenne a válasz, (és még belegondolni is borzasztó), hogy akkor eltávolíttatja a méhét és a petefészkeit, az, az un. sebészeti menopauzával és annak minden nemkívánatos tünetével jelentene egyet.
Arról nem is beszélve, hogy a helyreállító műtét során behelyezett implantátumok mögött a megmaradt ösztrogén érzékeny szövetekben esetlegesen úgy alakulhat ki a mellrák, hogy csak megkésve lehet majd diagnosztizálni.


Azért nézzük meg mi történik a szervezetünkben az ösztrogénekkel. Az ösztrogénnek le kell(ene) bomlania és távoznia kell(ene) miután elvégezte hormon mivoltából fakadó feladatát. Ahhoz, hogy az ösztrogén elhagyja a szervezetet, egy ún. hidroxilációs folyamaton megy keresztül, ami után könnyedén képes utazni a véráramban és képes kiürülni a vizeletünkkel.
Amikor ez az ösztrogén lebontás történik, 2-féle ösztrogén-mellékterméket kaphatunk:

- 2-hidroxi-ösztrogének (jó ösztrogén melléktermék, ösztrogénellenes hatású, így az ösztrogénfüggő daganatok rizikóját csökkenti)
- 16-hidroxi-ösztronok (rossz ösztrogén-melléktermék, növeli az nőgyógyászati daganatok kialakulásának esélyét)

 Az ösztrogén melléktermékek arányából meg lehet állapítani, hogy kinek mekkora esélye van adott esetben a mellrák, vagy egyéb nőgyógyászati rákfajták kialakulására. Ennek mérésére szolgál, az un. Ösztrogén Metabolizációs Teszt (EMR 2/16), mely egy vizelet alapú laborvizsgálat. A vizsgálat eredményétől függően életmódváltásra lehet szükségünk, illetve egy olyan kúrára (D.I.M. – diindolymethane, egy fito-tápanyag) melynek segítségével szabályozhatjuk és elősegíthetjük egy hatékonyabb ösztrogén lebontás végbemenetelét, aminek hatásásra több “jó” ösztrogén-melléktermék (2-hydroxyestrogen) és kevesebb “rossz”
ösztrogén-melléktermék (16-hydroxyestrogen). lesz jelen a szervezetünkben..

Mik tehát az alternatívák?  Hogyan előzhetjük meg a nőgyógyászati rák kialakulását?

-    Évente érdemes megcsináltatni az EMR 2/16 vizsgálatot (Magyarországon jelenleg még nem elérhető, németországi laborba kell kiküldeni)
-    Életmódváltás, és D.I.M. kúra, ha szükséges
-    Lehetőség szerint ne vigyünk be felesleges ösztrogéneket a szervezetünkbe (lásd. szintetikus ösztrogének, fito-, és xenoösztrogének)
-    Oda kell figyelnünk testünk jelzéseire, vagyis a tünetekre. (Korábbi cikkemben már leírtam mik lehetnek ezek.)
-    Ha már vannak tüneteink, érdemes felkeresni egy szakembert, aki segít megállapítani, hogy az ösztrogéndominancia áll-e a háttérben, azaz felborult-e az egyensúly
-    Legfontosabb feladatunk, ha már fenn áll, mindenképpen az ösztrogéndominancia megszüntetése. Ez pedig egyetlen módon lehetséges, ha a természetes progeszteront pótoljuk a szervezetben és ezzel helyreállítjuk a felborult egyensúly.


Angelina Jolie hozott egy döntést, és bármi legyen is az oka, hogy ezt a lehetőséget választotta, ez az ő döntése és ezt tiszteletben kell tartani. De semmiképp nem gondolom, hogy a „megelőző” mastectomia műtét megoldást jelentene a mellrák elleni harcban és nagyon remélem, kevesen fogják követni ezen az úton.

Így hát azt javaslom mindenkinek gondolkodjon el a megelőzés egyéb lehetőségein, mielőtt ilyen drasztikus lépésre szánja el magát. (Én mindenesetre a végsőkig kitartok a melleim mellett.)

Márkiné Mester Ildikó
természetgyógyász-hormonegyensúly tanácsadó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9479 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x