Nem fog fájni?!
Címlap / Otthon / Nem fog fájni?!

Nem fog fájni?!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

2013. szeptember 20-21-én Nem fog fájni?! - Humánus orvoslás a csecsemő- és gyermekgyógyászatban címmel az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete, a Padlás Konzultációs Műhely és az ELTE-PPK Affektív Pszichológia Tanszéke közös konferenciát szervez az ELTE Kazinczy utcai épületének aulájában. 

A tapasztalatok szerint a magyar egészségügy jelentős területén még várat magára, hogy az újszülöttek, csecsemők és gyermekek jogait és sajátos igényeit figyelembe vegyék gondozásuk, kezelésük, gyógyításuk során. Az egészségügyi törvény csak a a kiskorúakkal való kapcsolattartásról rendelkezik, ám az ENSZ Gyermekek jogairól szóló egyezménye, amelyet hazánk 1991-ben ratifikált, kötelezettségeket ró az ellátó rendszerre. Magyarország csatlakozott az EACH -European Association for Children in Hospital chartájához is, amely az Egyezmény alapján részletesen szabályozza a területet.


Ennek ellenére hazánkban nagyon kevés egészségügyi intézmény tartja be maradéktalanul ezeket az előírásokat. Ezek között kiemelt szerepet játszik a kapcsolattartáshoz való jog, az emberi méltósághoz való jog, az információs jogok valamint a fölösleges beavatkozásoktól való tartózkodás. Az ajánlások figyelmen kívül hagyása mind a gyermek, mind az egész család számára káros pszichés következményekkel járhat.


Rendezvényük célja, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre az ajánlásokra, bemutassuk az ajánlásoknak megfelelően működő jó gyakorlatokat, az előadók bizonyítékokkal támasztják alá a gyermekközpontú modell létjogosultságát, és bemutatják a ma, Magyarországon ezen elvek alapján működő intézmények, teamek gyakorlatát. Céluk, hogy mind a egészségügyben, szociális és gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek, mind a döntéshozók, mind a szülők megismerhessék ezt a szemléletet és gyakorlatot, és meggyőződhessenek róla, hogy a jelenlegi magyar viszonyok között is megvalósítható.

www.nemfogfajni.eu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2258 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x