Diabéteszes gyerekek világbajnoksága
Címlap / Otthon / Diabéteszes gyerekek világbajnoksága

Diabéteszes gyerekek világbajnoksága

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Július 7-én véget ért a 2014-es Diabétesz Junior Kupa foci világbajnokság első előselejtezője Győrben. A 4 napos rendezvény célja az volt, hogy a szervezők megkezdjék a cukorbeteg gyermekek számára jövő nyáron rendezendő foci világbajnokságra utazó 10 fős magyar csapat kiválasztását. Az edzésekkel és felkészüléssel egybekötött, majd egy mini bajnoksággal záródó sporteseményre az ország minden részéből, Kisvárdától Hegykőig érkeztek 1 típusú cukorbetegséggel élő, 8-15 éves gyerekek. 

„Ismerkedj, barátkozz, sportolj, és mindenképpen nyersz” – ez is lehetett volna a Győri ETO Parkban zajló, 4 napos előselejtező mottója, hiszen a Diabétesz Junior Kupa legfőbb célja, hogy az 1-es típusú diabétesszel, mint gyógyíthatatlan autóimmun betegséggel élő gyermekek is megtapasztalják a sport, az összetartozás, a csapatszellem, az önbizalom és a barátság erejét és örömét.

„Bár nem először vagyok ennek a nagyszerű bajnokságra készülő csapatnak edzője, mégis újra meg újra nagy benyomást tesz rám a gyerekek futball játéka és hozzáállása. Tényleg rendkívül fontos bemutatni, hogy minden sport, nemcsak a foci, a pozitív energia és boldogság forrása lehet azoknak a gyerekeknek is, akik cukorbetegek, ahogy mindenki másnak is” – mondta Havas Máté, aki amellett, hogy aktívan részt vesz a Junior Kupára utazó magyar csapat kiválasztásában és felkészítésében, a Győri ETO FC gyerekprogramjának vezetője is.


A 2007-óta megrendezésre kerülő sportesemény, melynek fő szervezője a világ egyik legnagyobb orvos-technológia eszközgyártó vállalata a Medtronic, legfőbb céljának tekinti, hogy a rendezvény üzenete - Diabétesszel élve is teljes életet lehet élni! - világszerte minél több emberhez eljusson, érintettekhez és a közvéleményhez egyaránt. A rendezvényhez kapcsolódó 4 napos, győri első előselejtező edzésből, felkészülésből és zárásként egy mini bajnokságból, valamint az ismerkedéshez elegendő szabad programból állt. A részt vevő, 1-es típusú diabétesszel élő, többségében egyesületben focizó fiúk és lányok az ország egészét képviselve kerültek kiválasztásra a helyi Diabétesz Centrumokkal együttműködve. A Centrumok jótékony munkájának köszönhetően érkeztek gyerekek Balatonfüredről, Fertődről, Újszászról, Miskolcról, Hédervárról, Sarkadról, Iszkaszentgyörgyről, Csopakról, Lébényről, Kehidakustányról, Kisvárdáról, Igriciről, Veresegyházról, Debrecenből, Pusztazámorról, Ibrányról, Budapestről, Egerből és Hegykőről.


„Bár ez az esemény még csak a kiválasztás elejét jelenti és az éles küzdelem még várat magára, a gyerekek így is nagyon élvezték a programot és már most átérezték annak jelentőségét, hogy milyen lehet majd Magyarországot képviselni egy olyan jeles sporteseményen, mint a Diabétesz Junior Kupa foci világbajnokság. A gyerekkori cukorbetegség kezelési stratégia 3 alappillérének egyik fontos alapköve a mozgásterápia, az inzulinkezelés és a megfelelő táplálkozás mellett. A megfelelő mennyiségű mozgás minden gyerek számára nagyon fontos, ezért ebből a szempontból a rendezvényen részt vevő gyerekek élete a hasonló korosztályú egészséges gyermekek számára is példaértékűnek tekinthető” – mondta Dr. Gelencsér Éva, a Diabétesz Junior Kupa magyar szóvivője, aki mint diabetológus szakorvos a gyerekek orvosi felügyeletét is ellátta az előselejtező folyamán.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2884 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x