Mondd csak Mehemed, milyenek a tehenek?
Címlap / Otthon / Mondd csak Mehemed, milyenek a tehenek?

Mondd csak Mehemed, milyenek a tehenek?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Manapság a házi kedvencek korszakát éljük. Kutya, macska, törpeegér, kanári és még sorolhatnám hányféle egzotikus és kevésbé egzotikus élőlénnyel próbáljuk enyhíteni természetesség utáni vágyunkat. Kiszakadtunk a világ "normális" körforgásából, betonrengetegekben küzdünk egy korty tiszta levegőért. 

Gyermekeink az állatkertből vagy a TV adásaiból ismerik meg még őshonos állatainkat is.  Milyen színű egy tehén,  tehetnénk fel a kérdést egy csoport óvodásnak - s nem kétséges a válasz - hát lila. És mi van akkor Mehemeddel és a tarka tehenekkel? Ó, az csak mese.


Titkos kertek
Szerencsére vannak még eldugott szigetei a természetes életmód elkötelezett híveinek. Ilyen ritka és a maga nemében páratlan szépségű hely Krisna-völgy. A Balaton déli partjától 20 kilométerre fekvő Somogyvámos falu határában található Krisna-völgy, Indiai Kultúrális Központ és Biofarm idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. Ebből az alkalomból színes programokkal várja a látogatókat, melyek közül kiemelkedik a XIX. Krisna-völgyi Búcsú, július 19-21. melyet immár a Balaton part rangos fesztiváljai között jegyeznek.
A 260 hektár területű farm azzal a céllal létesült, hogy az embereket hozzásegítse egy ősi, lelki kultúra értékeinek, valamint a természetes életmódnak a megismeréséhez.
 A völgy tele van élettel. Botanikus kertjeiben 1000-nél is több fásszárú taxon (növényfaj és fajta) található, nem beszélve a rengeteg virágról. A levendulával és rózsával szegélyezett sétautak elbűvölik az ide látogatókat. Célzottan bővítették az élőhelyek változatosságát is. A mozaikos tájszerkezethez alakultak ki a kisebb parcellás szántók, mezővédő erdősávok, erdők, kaszálók. A tavak partjain vizes élőhelyek létesültek és az élővilág is ennek ütemében gazdagodott. Már több, mint 110 madárfajjal találkozhat az erre járó, de látványos az emlős, kétéltű, valamint az ízeltlábú fauna is.


Tehénvédelem
A gyerekek kedvenc helye azonban a tehenészet. Indiában és  Krisna-völgyben is Gosalának, azaz tehénvédelmi központnak nevezik a szellős és tágas épületet. Lakói -  magyar tarkák, tiroli borzderesek, magyar szürkék és indiai zebuk - még hírből sem ismerik a félelmet.
A Krisna-hívők számára a tehénvédelem vallási kötelesség. Életük végéig gondoskodnak kedves állataikról, akik olyan önzetlenül adják tejüket, illetve erejüket. A 44 állatból 20 tehén, egy bika, a többi ökör, illetve borjú. A kis bocik kedvesek, szépek és nagyon szelídek, hiszen csak szeretetet kapnak mindenkitől. Lehet őket simogatni, játszani velük. Kiváló terápia a velük való foglalkozás, minden évben több iskolai osztály is ellátogat hozzájuk, s kíváncsian próbálgatják az állatokkal való kapcsolat kialakításának rejtelmeit. Szeptemberre várható az újabb szaporulat, így a tervek szerint évente 4 boci látna napvilágot.
Az ökrök is nagyon fontosak Krisna-völgyben, mert az ökörerő az önellátás alapvető eleme, úgymond megújuló energia. Fontos szerepük van a takarmány-előállításban és az önellátáshoz szükséges gabona megtermelésében is. Ökörerőt használnak többek között a szárazmalom alapelemét jelentő járgányhoz és a cséplést, fűrészelést is mechanikus gépekkel végzik. Ökrös szekérrel szállítják a vendégeket is nagyobb ünnepek alkalmával.


A megoldás
Természetes, egyszerű élet – magas szintű gondolkodás. Ez a Krisna-völgyiek mottója. Szívesen látnak mindenkit, aki érdeklődik a lelki kultúrán alapuló fenntartható élet iránt.

A Búcsú iránt érdeklődők a következő honlapon tájékozódhatnak:

 www.bucsu.krisnavolgy.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2699 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x